Skip Navigation Links

İskenderun M Tipi İlkleri yaşıyor!

İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda her geçen gün güzelliklere bir imza daha atılıyor.

Gündem   A+a-

İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda her geçen gün güzelliklere bir imza daha atılıyor.
Ceza ve infaz kurumunda açılan I. kademe okuma yazma kursu, yetişkinler II. kademe eğitim kursu, bilgisayar kullanımı, ledli aydınlatma sistemleri, karo ve fayans döşemeciliği kurslarını başarıyla tamamlayan Açık İlköğretim ve Açık Öğretim Lisesinden mezun olan hükümlü ve tutuklulara belgeleri, düzenlenen törenle ile verildi.

Belge Dağıtım töreni, son olarak hükümlü ve tutuklulardan oluşturulan grup tarafından moral konseriyle son buldu.
Belge dağıtım töreni ilk olarak Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ceza evi infaz kurumunda sürdürülen eğitim-öğretim ve sosyal kültürel faaliyetler hakkında kurum müdürü Ramazan Fidanoğlu kısa bir bilgi verdi. Ramazan Fidanoğlu “Ceza evimizde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde personelimize pisiko sosyal servisimiz tarafından öfkeyi önleme seminerleri verdik. Buda personelimizin tutuklu ve yakınlarıyla iletişimindeki önemi arttırdı. Açtığımız atölyelerle de hem meslek öğreniyorlar hemde belirli bir ücret karşılığında çalışmış oluyorlar.

Eğitim-öğretim sosyal ve kültürel etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek ve bu konuda resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yapmak çok önemlinidir” dedi. Kurum müdürünün ardından söz alan İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan “Ceza evimiz her geçen gün daha iyi koşullara kavuşuyor. Tutuklularımız burada hem meslek sahibi oluyorlar hemde boş zamanlarını daha iyi değerlendirebiliyorlar. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılan I. kademe okuma yazma, yetişkinler II. kademe eğitimi başarı, bilgisayar kullanımı, ledli aydınlatma sistemleri, karo ve fayans döşemeciliği kurslarını başarıyla tamamlayan Açık İlköğretim ve Açık Öğretim Lisesinden mezun olan hükümlü ve tutuklulara belgelerini Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa ERCAN, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Sayın Mahmut EGE, Cumhuriyet Savcısı Sayın Bilal GÜMÜŞ, İskenderun Adliyesi Hakim ve Savcıları ve Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanı Yılmaz Kendi tarafından verildi. Ayrıca hükümlü ve tutuklulara belgelerinin verilmesinden sonra ilk yardım eğitimine katılan kurum personeline belgeleri verildi.
Muhteşem konser
Belge Dağıtım Töreninden sonra Hükümlü ve Tutuklulardan oluşan Koro muhteşem bir konser verdi. Konserde sunulan birbirinden güzel şarkılara izleyiciler de katılarak müzik ziyafetinin birer parçası oldular.
İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen tören ve konsere Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mahmut Ege, Cumhuriyet Savcısı Bilal Gümüş, İskenderun Adliyesi Hakim ve Savcıları, İzleme Kurulu Başkan ve Üyeleri, Ceza İnfaz Kurumu Personeli ile hükümlü ve tutuklular katıldı.



 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet