Skip Navigation Links

“Elif Şafak’la 6 Sihirli Kelime”

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin 'Yaratıcı Yazarlık' seminerleri kapsamında Elif Şafak ile gerçekleştirdikleri yazarlık atölyesinde

“Elif Şafak’la 6 Sihirli Kelime”

Eğitim   A+a-

kaleme aldıkları öyküler 'Elif Şafak'la 6 Sihirli Kelime' adlı kitapta toplandı. Bahçeşehir Koleji'nin ortaokul öğrencilerine verdiği seminerde, yaratıcı yazarlıkla ilgili birçok ipucunu öğrencilerle paylaşan Elif Şafak'ın öğrencilerle birlikte belirlediği 6 anahtar kelimeyle öyküler yazıldı.

Bahçeşehir Koleji ortaokul öğrencileri tarafından, empati, aşk, nefret, yaşamak, mutluluk ve tesadüf kelimelerinden yola çıkarak yazılan öyküler yazar Elif Şafak'tan büyük beğeni aldı.  Şafak’ın “Bahçeşehir Koleji’nden çıktığımda ülkemizin geleceğine dair daha çok umutla doldu içim” sözleriyle tarif ettiği yazı çalışması sonucunda ortaya çıkan öyküler, Bahçeşehir Yayınları Yaratıcı Yazarlık Kitaplığı serisinin ilk kitabında yer aldı. 
İskenderun Bahçeşehir Koleji'nin üç öğrencisinin öyküsü de söz konusu kitapta yerini aldı. 6/A sınıfından Öykü Çürük, 7/A sınıfından Nida Çoban ve 8/A sınıfından Cemre Alakay'ın öykülerinin kitapta yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Türkçe öğretmenleri Sevil Can ve Tuğçe Bilmez, böyle bir çalışmanın içinde eserlerinin yayınlanmış olmasının hem bu üç öğrenci için benzersiz bir anı ve deneyim olduğunu hem de diğer öğrenciler, özellikle de yazarlıkla henüz arasında bir bağ kurmamış olanlar için son derece teşvik edici olduğunu vurguladı.
İskenderun Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Sefai Server Dik, kitapta öyküsü yayınlanan öğrencileri ve öğretmenlerini kutlarken; 'Bahçeşehir Koleji söz verdiği, hedeflediği yaşam eğitiminde her gün yeni bir basamak çıkmaktadır. Ortaokul öğrencilerimiz, sadece Türkiye'de değil dünyada eserleri beğeniyle okunan bir yazarla aynı çalışmada buluşmuş, bu genç yaşlarında çok önemli bir eserde pay sahibi olmuşlardır.' dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet