Skip Navigation Links

Şehreküstü Konaklarındaki İftara Yoğun İlgi

Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü Konakları'nda düzenlenen iftar yemeğine binlerce vatandaş katıldı.

Şehreküstü Konaklarındaki İftara Yoğun İlgi

Gündem   A+a-

Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü Konakları'nda düzenlenen iftar yemeğine binlerce vatandaş katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iftar öncesi alana gelerek vatandaşlara yemek dağıttı.
Şahinbey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan iftar sofrası Şehreküstü Konaklarına kuruldu. Ramazan'ın ilk gününde binlerce vatandaş orucunu açmak için alana gelirken, AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da alana gelerek vatandaşlarla birlikte iftar yaptılar.
İftar öncesinde de kurulan sahnede Hasan Bilecen ve Hüseyin Çalışkan hoca tarafından dini sohbet ve ilahiler eşliğinde program yapıldı. Vatandaşlar merak ettikleri konuları hocalara sorarak öğrenirken, söylenen ilahilere de eşlik ettiler.
CANDEMİR ÇELİK: "FAKİRE FUKARAYA SOFRAMIZI AÇMALIYIZ"
Sahneye davet edilen Milletvekili Candemir Çelik, burada yaptığı konuşmada Şahinbey Belediyesi'nin Ramazan'ın anlam ve önemine uygun bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Ramazan Ayı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan bir aydır. Bu ayda insanların bir birleriyle iletişimi ve paylaşımı iyi olmalıdır. Fakire fukaraya, yolcuya gurebaya soframızı açmalı Ramazan'ın bereketini paylaşmalıyız. Bu anlamda Şahinbey Belediyesi'ni her Ramazan da kurduğu bu muhteşem ve birleştirici sofralar için kutluyorum. Bu yıl da günde 2 bin kişinin burada iftar yapmasını sağlayan belediyemiz kadar, desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize de teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın da Ramazan Ayı'nın önemine değinerek, yapılan hizmetler için Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.
"BİR ORUÇLUYA İFTAR YAPTIRMANIN NE KADAR SEVAP OLDUĞNU BİLİYORUZ"
Ramazan ayının ilk gününde tüm vatandaşların Ramazanını kutlayan Başkan Tahmazoğlu ise, "Rahmet ve bereket ayının tüm insanlara hayır getirmesini diliyorum. Bu ayın insanlığa kardeşliğe, dostluğa ve ibadete vesile olmasını temenni ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak, Şehreküstü bölgesinde 2 bin kişilik iftar sofrası kurduk. Burada Ramazan ayı boyunca günlük 2 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Bir oruçluya iftar açtırmanın ne kadar sevap olduğunu biliyoruz. Bunun sevabı tüm halkımızın olacaktır. Ayrıca burada etkinlikler de düzenliyoruz. İftar öncesi hem tasavvuf musikisi dinletisi hem de semazenler göster yapıyor. Ayrıca her gün burada iki hocamızla birlikte Ramazan programı düzenleniyor. Ramazan ayının ruh ve manasına uygun programlar yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Ezan okunmaya yakın saatlerde, Başkan Tahamzoğlu'nda katılımıyla vatandaşlara yemekleri dağıtıldı. Et haşlama, pirinç pilavı, lokma tatlı, hurma, zeytin, ayran ve sudan oluşan menüleri alan vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte dualar okuyarak oruçlarını açtı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet