Skip Navigation Links

Adana Sıcağında Ramazan'ın İlk Günü

Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Adana'da, oruç tutan vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerini tercih ediyor.

Adana Sıcağında Ramazan'ın İlk Günü

Gündem   A+a-

Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Adana'da, oruç tutan vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerini tercih ediyor.
Giderek etkisini arttıran sıcaklar nedeniyle birçok vatandaş Ramazan ayını yaylada ya da denizde geçirmeyi tercih ediyor. Gidecek yeri olmayanlar ise park ve bahçede serinlemeye çalışıyor. Özellikle yaşlılar, günlerinin büyük bir kısmını parkta bulunan ağaçların gölgesindeki banklarda geçiriyor. Gençler ve çocuklar ise ağaç gölgelerindeki çimlerde uzanarak Adana sıcaklarından biraz da olsa kurtulmayı amaçlıyor. Hal böyle olunca cadde ve sokaklar bomboş kalıyor.
Malulen emekli olan Said Aslan, sıcakta oruç tutmanın zor olduğunu belirterek, "Ramazan geldi, hoş geldi. Biz yaşlı adamız, yaşlı olduğumuz için kendimizi serin yere atıyoruz. Gölgede olduğumuz için oruç fazla dokunmaz. Ama sıcakta gezdiğinde oruç zor geçer. Kolay değil bu uzun günlerde oruç tutmak" ifadelerini kullandı.
Seyyar tablası ile simit satan Selahattin Dal ise, Ramazan nedeniyle simit satamadığını belirterek, "İş yok, biz de gölgede duruyoruz. Sıcakta geze geze yorulduk" dedi.
Üniversite öğrencileri ise "Arkadaşlarımızla hep birlikte anlaşarak oruç tutuyoruz. Adana sıcaklarında dilimiz damağımıza yapıştı. Biz de arkadaşlarla gölgede dinlenelim dedik. Ramazan'ın ilk günü mutluluk geldi açıkçası" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet