Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AÇED STK’larla Yaza Merhaba Dedi

Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği kampla yaza merhaba dedi.

AÇED STK’larla Yaza Merhaba Dedi

Gündem   A+a-

Amanoslar Çevre Koruma Derneğinin organizasyonunda gerçekleşen Alan Yaylası Kampına 9 Sivil toplum kuruluşundan yaklaşık 300 kişi katıldı. Yaylada 72 çadır kuruldu.

Amanoslar Çevre Koruma Derneğinin organizasyonunda gerçekleşen Alan Yaylası Kampına İskenderun Doğa Keşif Kulübü (İDOK), İskenderun Fotoğrafçılar Kulübü (İSFOK), İskenderun OFF READ Motor Sporları Kulübü (İSKOFF), Hatay Fotoğrafçılar Kulübü, Hatay Acil Tıp Teknisyenler Derneği (ATT), Erzin Bisiklet Derneği, Anadolu Kaplanları Motorsiklet Kulübü Anatolian Tigers MC, Dörtyol Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Erzin Gönüllüler Grubu üyeleri iştirak etti.

Amanoslar Çevre Derneği 2. Başkanı Sabri ÖZKAN yaptığı açıklamada; “AÇED in her yıl geleneksel hale getirdiği yaza merhaba doğa kampının 8. sini gerçekleştirdik. Her yıl sayımızı ve katılım yapan grupları arttırmaya devam ediyoruz. Bu yıl kampımıza 2 otobüs, 63 oto, 8 motorsiklet, 4 bisiklet ile yaklaşık 300 kişi civarında katılım olmuştur. 72 adet çadır kurulmuş olup, çadırı olmayanlar araçlarında konaklamışlardır. Derneğimizin amacı bölgemizde ihtiyacı duyulan bir boşluğu gidermek ve bu arada Amanoslardaki doğal güzelliğin farkındalığına vardırmaktır” dedi.

AÇED 2. Başkanı Sabri ÖZKAN “Gönül isterdi ki Amanoslar ve çevremizdeki şelaleleri, mağaraları, endemik bitki türlerini tanıtırken bölgemiz mülki amirlerinin de desteğini alabilseydik” diyerek sürdürdüğü açıklamasını; “Ama ne yazık ki bu çabalarımızı yönetim kurulumuz ve gönül veren üyelerimizle kendi çabalarımızla yapmaktayız. Diğer illere gittiğimizde küçücük bir şelale için devasa tanıtımlar yapıldığını gördük. Alanya’daki küçücük Damlataş mağarası için turizm seferleri yapılmaktadır. Oysa Payas‘taki Sincan Mağarası, Kapılı bölgesindeki AÇED Dev Ayma mağarası Damlataş mağarasından 50 kat büyük ve güzel” şeklinde tamamlandı.

Yaptıkları etkinliklerin il dışına duyulduğunu, doğa severlerin AÇED’in proğramları ilgi ile takip ettiklerini de belirten Özkan; “8. geleneksel kampımızda katılımcılarla kamp ateşi etrafında müzik eşliğinde unutulmaz bir gece yaşattık. Pazar günü ise Cehennem Dere vadisi ve Alan yaylası içerisinde yürüyüş yapılarak etkinliğimiz son bulmuştur” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş