Skip Navigation Links

Habib-i Neccar İçin Yürüdüler

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Müftülüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Habib-i Neccar Hazretleri Anma Etkinlikleri kapsamında halk yürüy

Habib-i Neccar İçin Yürüdüler

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Müftülüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Habib-i Neccar Hazretleri Anma Etkinlikleri kapsamında halk yürüyüşü düzenlendi. Sabahleyin Habib-i Neccar hazretlerinin makamının bulunduğu Habib-i Neccar Dağı eteklerinde başlayan yürüyüş, Kurtuluş Caddesi boyunca sürerek Habib-i Neccar Camisinde son buldu. Yürüyüşe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün, bazı STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşün ardından düzenlenen törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, en büyük amaçlarının bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri etkinliği uluslararası hale getirmek olduğunu söyledi.
Etkinliklerin bu yıl sönük geçtiğini ancak önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası boyuta taşıyarak ulusal medya mensuplarını Hatay'a davet edeceklerini belirten Başkan Savaş, Hatay'ın onlarca değeri arasında yer alan Habib-i Neccar'ın adını tüm dünyaya duyuracaklarını belirtti.
Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da, Habib-i Neccar hazretlerinin Hatay'ın en büyük manevi üstatları arasında yer aldığını hatırlatarak, bu etkinlikteki temel amacın Hatay'ı bir noktada birleştirmek olduğunu söyledi. Dua ve okunan Kur'an-ı Kerim ile devam eden etkinlik, cuma namazı çıkışı halka ikram edilen etli pilavla sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet