Skip Navigation Links

Diyarbakır'da Öldürülen Aytaç Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da Öldürülen Aytaç Baran İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Gündem   A+a-

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı, protesto gösterilerinde bulunuldu.
Hüda-Par üyeleri tarafından Ulu Cami önünde düzenlenen eyleme, kadınlar da katıldı. Ellerinde Aytaç Baran'ın fotoğrafları bulunan eylemciler, tekbir getirerek PKK ve HDP'yi protesto eden sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan parti yöneticilerinden Abdullah Biçer, seçimlerden önce sürekli HDP ve PKK'nın güçlendiği yerlerde Müslümanlara hayat hakkı tanımayacaklarını söylediklerini belirterek, "PKK, geçmişte yaptığı gibi bölge müslümanlarına 3 seçenek sunmaktadır. 'Ya bize boyun eğeceksiniz ya buradan gideceksiniz ya da sizi öldüreceğiz'. Bu üç seçenekle karşı karşıya bırakılan müslümanlar sürekli katledildi. Kardeşlerimizi hunharca, korkakça ve kalleşçe şehit ettiler. Biz, sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.
Halkın zarar görmemesi için Hüda-Par'a yönelik 500'e yakın saldırıyı sineye çektiklerini ileri süren Biçer, "Son yıllarda Yüksekova'da Ubeydullah Durna'nın şehit edilmesiyle başlayan, 6-7 Ekim katliamıyla zirve yapan ve son olarak Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehit edilmesiyle yine bir katliama imza atıldı. Bu katliamı yapanlar kadar sessiz kalanlar da sorumludur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık olay çıkarmadan dağıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet