Skip Navigation Links

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Buzlu Meyve Kokteyli

Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar, buzlu et ve buzlu meyve kokteyliyle serinliyorlar.

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Buzlu Meyve Kokteyli

Gündem   A+a-

Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar, buzlu et ve buzlu meyve kokteyliyle serinliyorlar.
Gaziantep'te bulunan Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesindeki hayvanlar, ilginç metotlarla serinletiliyor. Sıcak havalarda suya girerek serinlemeye çalışan hayvanlara görevliler buzlu et ve buzlu meyve kokteyli veriyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Havaların ısınması ve yaz sıcaklarının bastırmasından dolayı serinlemesi gereken hayvanlarımız bulunmakta. Hayvanların barınaklarında ve yazlıklarında serinlemeleri için havuzlar bulunmasına rağmen yine de bu hayvanların serinlemeleri içi özel buzlu meyve kokteyli ile kendilerini serinletiyoruz. Özellikle ayılara meyve kokteyli vererek hem streslerini atmalarını hem oyalanıp vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Yırtıcılara, aslanlara, kaplanlara, leoparlara da et kokteyli hazırlıyoruz. Deve ve devekuşu gibi hayvanları da özel bir suyla hortumla serinletiyoruz" dedi.
AFRİKA SAVANA AÇILACAK
Hayvanat bahçesinin her geçen gün geliştiğini belirten Özsöyler, ilerleyen dönemde Afrika savana açacaklarını belirterek, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi. Her yıl yeni projeler yaparak gelen ziyaretçilerimize yeni hayvan türlerini ve yeni projelerimizi göstermek istiyoruz. Bunun için de her yıl en az 3 ya da 4 yeni hayvan türü getirerek, yeni bölümler açarak ziyaretçi sayımızı arttırıp memnun etmeye çalışıyoruz. Bir ay önce safari parkı açmış bulunmaktayız. Yakın bir zamanda Afrika savanayı açacağız. Tahminen 1 ya da 1 buçuk yıl içinde. İnsanlar orada da Afrika savanayı görerek ne kadar büyük bir projeye imza attığımızı görecekler" şeklinde konuştu.
HAYVANAT BAHÇESİNDE DOĞUM MEVSİMİ BAŞLADI
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin, Türkiye'nin en çok yavru alan hayvanat bahçelerinden biri olduğunu söyleyen Özsöyler, "Hayvanat bahçemizde doğum mevsimi başlamış bulunmakta. Tabi Türkiye'nin en çok yavru alan hayvanat bahçelerinden biriyiz. Yüzde 65 ile yüzde 70'e varan bir doğum oranımız var. Özellikle antiloplardan, ceylanlardan, geyiklerden, kızıl geyiklerden, beyaz kangurudan Türkiye'de ilk yavruyu biz aldık" dedi.
Safari parkı açmalarıyla birlikte ziyaretçi sayılarında ciddi bir artış olduğuna değinen Celal Özsöyler, "Safari parkı açmamızla birlikte ziyaretçi sayımızda yüzde 50'ye varan bir artış olacak. Geçen sene 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bir hayvanat bahçesiydi. Bu sene yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Safari park ziyaretçi sayımızda epey bir artış sağlamıştır" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet