Skip Navigation Links

Teşekkürler Hilmi DİKEN

İskenderun'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72.Yıldönümü ve anma etkinlikleri çerçevesinde

Gündem   A+a-


İskenderun’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 72.Yıldönümü ve anma etkinlikleri çerçevesinde
Gazeteci Hilmi Diken’in “Basında Atatürk’ün Vefatı” sergisi törenle açıldı. 10 Kasım Atanın ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtı alanında çelenk töreni sonrasında protokol Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sergi salonundaki seri açılışına katıldı.

Gazeteci Hilmi Diken’in 10-21 Kasım 1938 tarihi yayınlayan belge ve dokuman niteliğindeki çeşitli gazetelerin derlemesinden oluşan serginin açılışına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İskenderun Deniz Üs komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel katıldı. Açılış kurdelesini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su kesti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüne ilişkin haberlerin yayınladığı gazetelerin olduğu sergide haber başlıkları ve fotoğraflar tek tek incelendi.

Gazeteci Hilmi Diken “Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı ile 11 Kasım 1938 tarihinden 21 Kasım 1938 tarihine kadar Türkiye genelinde yayınlanan gazetelerin Atatürk’ümüzün neler söylenmiş, neler yazılmış ve o yıllarda var olan Hatay meclisinde nasıl bir karar çıkmış bunların hepsinin tarihi bir değeri olduğunun görülebileceği bir sergi. Bu serginin öğrencilerin görmesi ve okumasında atamızı yakından tanıyabilmeleri için bir fayda olabileceğini düşünüyorum” dedi. Tarihimize ışık tutan bu değerli arşivi İskenderun'lular ile paylaştığınız için teşekkür Hilmi Diken...

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet