Skip Navigation Links

DASİFED’ten ATSİAD ve MÜSİAD’a ZİYARET…

Doğu Akdeniz Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu, merkezi İskenderun’da bulunan

DASİFED’ten ATSİAD ve MÜSİAD’a ZİYARET…

Ekonomi   A+a-

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD)’ı  ve  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İskenderun Şubesini ziyaret etti.

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar ile Faruk Ekinci, Halit Yağcıoğlu, Müfit Tennioğlu, Beyhan Doğan, Mehmet Yıldırım, Alparslan Yücel ve Tahsin Kabaali’den oluşan heyeti,  ziyaretlerinin birinci ayağı olan ATSİAD’ta Başkan Şekip Abacı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Burada gerçekleşen görüşmelerde DASİFED heyeti,  DASİFED ve bağlı bulunduğu TÜRKONFED’in çalışmaları ve amaçları hususunda bilgi verirken aynı şekilde ATSİAD hakkında bilgilendirildi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden görüşmelerin sonunda ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Abacı iş dünyasında üst düzeyde örgütlenmenin, derneklerinin kuruluş amaç ve hedefleri arasında yer aldığını, bu doğrultuda DASİFED ve TÜRKONFED’in çalışmalarını takip ettiklerini ifade ederek bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Daha kapsamlı bir toplantı için sözleşen heyet ardından MÜSİAD’a geçti.

DASİFED heyetini MÜSİAD’ta İskenderun Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde, iş dünyasının ve bölgenin geleceğini ilgilendiren konularda sivil toplum kuruluşlarının hangi düşünceden olursan olsun asgari paydada bir araya gelmesinin önemi  vurgulandı. Bölgedeki kapasite fazlalığı ve kayıt dışı gibi sorunların konuşulduğu toplantının ardından MÜSİAD Şube Başkanı Fatih Tosyalı nezaket ziyaretinden dolayı DASİFED yönetim kuruluna teşekkür ederken her iki kuruluşun birbirleriyle dostluk ve ticaret ilişkisi içinde olan üyelerden oluştuğunu,  iş dünyasının yaşadığı sorunlarda mutabık olduklarını ifade ederek bu noktada yapılabilecekler hususunda bir araya gelinmesinin faydalı olacağını belirtti.

Görüşmelerin ardından İSSİAD’da (İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği) aylık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren DASİFED yönetim kurulundan Başkan Mehmet Kılıçlar ziyaretleriyle ilgili şunları ifade etti:  “Gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta işbirliği içinde olduğumuz ATSİAD ve MÜSİAD’taki dostlarımıza DASİFED olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerde bölgemizin menfaatleri noktasında STK’lar olarak işbirliği içinde olmanın ilk adımını atmayı amaçladık. Bu doğrultuda ileride daha organik bir işbirliğinin kapılarını aralayan ATSİAD Başkanı Sayın Şefik Abacı’ya ve ortak paydalarda güç birliğinin önemi hususunda bizimle hem fikir olan MÜSİAD Başkanı Sayın Fatih Tosyalı’ya göstermiş oldukları ilgi ve yakınlıktan dolayı DASİFED adına teşekkürlerimi sunuyorum. Her iki dernekle ortak düşüncelerimizi eyleme dönüştürmek amacıyla tekrar bir araya geleceğimize dair sözleştik. DASİFED olarak kapsadığımız TR63 bölgesinde başta eksik halkamız Kahramanmaraş olmak üzere Hatay ve Osmaniye’de faaliyetlerini sürdüren STK’lar ile görüşmelerimiz devam edecek. Gerek paydaşlarımızla gerek ise bizimle aynı doğrultuda faaliyetlerini sürdüren kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde bölgesel kalkınma hedeflerimizi birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet