Skip Navigation Links

İstanbul'da HATİB Heyecanı!

Bugüne kadar Birlik Çatısı altında çalışmalarını sürdüren İstanbul ve çevresinde yaşayan Hataylı İş Adamları ve Bürokratları, dernek çatısı altında fa

Gündem   A+a-

 
İstanbul’da HATİB Heyecanı!
Bugüne kadar Birlik Çatısı altında çalışmalarını sürdüren İstanbul ve çevresinde yaşayan Hataylı İş Adamları ve Bürokratları, dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürmek için istişare mahiyetini taşıyan ilk kurucular kurulu toplantısını İstanbul Troya Hotel de yapıldı.
HATAYDER’ in kurucu başkanı ve Türk-Tayvan İş Dünyası Başkanı İbrahim Güder, TROYA Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Hüzmeli, Hedef Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ergüner ve İstanbul 34 Gümrükleme ve Vapur Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Günkaya’nın önderliğinde kurulma çalışmalarına start verildi.
Hataylı İş Adamları ve Bürokratları kurucular kurulunun ilk toplantısına Türk Kızılay’ı Genel Başkan vekili ve Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Sefa Saygılı, Enerji Bakanlığı Eski Müsteşarı İstanbul Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevinden yaş haddinden geçen aylarda ayrılan Prof. Dr. Ahmet Gökçen, GOP Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Fidanboy, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Süleyman Ersöz, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Sırrı Topluyıldız, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Kelebek, Emniyet müdür yardımcısı Mehmet Yorulmaz, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, TMSF Takip ve tahsilatlar müdürü Abdülselam Değer, Kocaeli Çukurovalılar derneği başkanı Erdoğan Davut, Volkswagen Hatay Bayisi Nihat Gümüş, İCA Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Kılbey, ESTEK Kumaşçılık Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Kebudi, Özgür Gümrükleme ve Müşavirlik Yönetim Kuru Başkanı Hasan Gülpınar gibi İş ve bürokrasi dünyasının önde gelen hemşerilerimiz katılmıştır. 
Bugüne kadar yaptığı tüm faaliyetlerde başarılı sonuçlar alan Türk – Tayvan İş Dünyası ile Türk ABD İş Adamları Birliği Başkanlığını da yürüten İbrahim Güder, Konuyla İlgili yaptığı konuşmada: Hemşerilerimiz arasında, toplumun her kesimi ile birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmeyi, dayanışmayı artırmanın yanında Hatay’ın iş ve turizm potansiyelini ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımına da ciddi katkı sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceğiz. 2 yıldır, 420 Hataylı üniversite öğrencilerine her ay burs verdik. Allah nasip eder ise 2012–2013 öğretim yılında bu sayıyı 600 öğrenciye vermeyi hedefliyoruz diyen Güder sözlerine şöyle devam etti: Hatay iş adamları ve bürokratları Birliği olarak geçen aylarda, THY Yönetim Kurlu Başkanı Hamdi Topcu, SPK Sermaye Kurulu Başkanı Prof Dr. Vedat Akgiray, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali nin, Hataylı olmayıp da Hatay a hizmet eden bürokratlara verilen hemşerilik beratı toplantısında, THY Yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu THY na yeni aldıkları ve filosunun en büyük uçağına HATAY ismini vereceklerini belirtti. Daha sonra gerçekten de uçak a HATAY ismini yazmaları bizlere inanılmaz bir mutluluk verdi. Şimdi bu uçak, kıtalar arası dünyanın dört yanına uçarak HATAY ismini hafızalara kazımaktadır. 
Hataylılar arasında zaman zaman duygusal anların yaşandığı toplantı büyük ilgi ve coşku içerisinde birlik beraberlik ve dayanışmanın devamlılığı vurgulanarak gelecek nesillere sirayet edecek HATİB HATAY İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin hemen kurulması temennisiyle düşünceler paylaşıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet