Skip Navigation Links

MMK Şirketin de Görev Dağılımı Yapıldı

MMK Şirketler Grubu bünyesine dahil olan MMK Metalurji,'nin yeni kadro görevlendirmelerini ilan etti.

Gündem   A+a-

 
MMK Şirketler Grubu bünyesine dahil olan MMK Metalurji,’nin yeni kadro görevlendirmelerini ilan etti.
 
“MMK” A.Ş. Şirketler Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Sergey Sulimov, şirketin vekaleten Genel Müdürü olarak tayin edildiği açıklanırken, önceden MMK Metalurji Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Yuriy Bodyaev, ise “MMK” A.Ş. Üretim Müdürlüğü görevine getirildi.
“MMK” A.Ş. Genel Müdürü Boris Dubrovsky’nin beyan ettiği üzere, “kadro değişiklikleri şirketin yeni görevleriyle ilişkili olarak kararlaştırılmıştır. Yuriy Bodyaev’in yönetiminde, üretim hataları giderilmiş ve özellikle MMK Metalurji’de 1mm kalınlıkta sıcak haddelenmiş bobin çeşidinin üretimi benimsenmiştir. Şuanda bizim için öncelik, etkin bir iş süreci ve şirket ekonomisi kurmaktır. Bu hedefleri Sergey Sulimov karar altına alacaktır”.
Türkiye’deki demir-çelik fabrikasının inşaatı 2008 yılı mart ayında başlamıştır. Yılda 2,3 milyon ton yassı metal ürün üretim hacmine sahip olan fabrika, İskenderun ve İstanbul’da olmak üzere, iki üretim sahasında yerleşmiştir. Projedeki yatırımın toplam hacmi, yaklaşık 2,1 milyar dolardır.
Türkiye’deki fabrikaya dahil olan tesisler şöyledir: İskenderun’da Döküm-hadde modüllü Çelikhane, Soğuk Haddehane, Aralıksız Sıcak Galvanizleme Ünitesi ve Polimer Kaplama Ünitesini de içeren Çelik Servis Merkezi; İstanbul’da Aralıksız Sıcak Galvanizleme Ünitesi ve Polimer Kaplama Ünitesini de içeren Çelik Servis Merkezi. Ayrıca İskenderun’daki işletme, ihracat olanağını önemli ölçüde arttıran ve çelik üretimi için sağlanan hammaddenin sevkiyatını kolaylaştıran, 100 bin tonilatoluk bir Limana sahiptir. Döküm-hadde modüllü Çelikhane, 2011 yılı mart ayında İskenderun’da işletmeye alınmıştır. Bu birimdeki ilk hazır bobin üretimi 2011 yılı mayıs ayında gerçekleştirilmiştir.
“Magnitogorsk Demir-Çelik Fabrikası” A.Ş., dünyanın önde gelen çelik üreticileri arasında yer almakta ve Rusya’daki demir-çelik işletmeleri arasında lider pozisyonda bulunmaktadır. Rusya’daki şirketin aktifleri; demir cevheri hazırlamadan başlayıp geliştirilmiş demir işleme çalışmalarıyla son bulan, tam bir üretim döngüsüyle, önemli bir demir-çelik fabrikası olarak kendini göstermektedir. MMK, hakim durumdaki ürün payı ve yüksek katma değerle, oldukça geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır. 2010 yılında MMK Grubu tarafından 11,4 milyon ton çelik ve 10,4 milyon ton Pazar için üretilmiş metal ürün üretimi gerçekleştirilmiştir. 2010 yılı MMK Grubu işletme geliri 7,719 milyar dolar, faiz vergi yıpranma payı ve amortisman öncesi kar – 1,606 milyar dolar, dönem karı ise 232 milyon dolardır.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet