Skip Navigation Links

Mehteran Takımı İskenderun Sokaklarında

İskenderun'da Ahilik kutlamalarına katılan mehter takımı büyük ilgi gördü.

Gündem   A+a-


İskenderun’da Ahilik kutlamalarına katılan mehter takımı büyük ilgi gördü.
Antakya Mehteran Takımı şehrin en işlek caddesinde verdiği konserle halkı coşturdu. Öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile mehteran takımını selamladılar.
Daha sonra Sanayi Aşevi'nde esnaf bayramı düzenlendi. Törenlere İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, 2. Başkan Uğur Fırat, Belediye meclis üyeleri Sanayi esnafı ve halk katıldı.
Konser sırasında elindeki çekici bırakan esnaflar Aşevi önündeki etkinliklere katıldı.
Törende Sanayide çalışan 88 yaşındaki Tornacı ustası Mustafa Ersoy'a Ahilik kaftanını Birlik Başkanı Kadir Teksöz ve Belediye Başkanı Yusuf Civelek giydirdi.
Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Kadir Teksöz Ahilik Bayramının amacının esnaflar ve halk arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyledi.
Teksöz, "Ahilik, insanların birbirleri ile hoş görü içerisinde yaşamaları, iş yerini yeni açan ve siftah eden esnafın yanındaki esnafında siftah ettirerek işe başlamasına yardımcı olmasına imkân sağlaması ve ahilik kültürünün yaygınlaşması ilimiz için önemlidir. Bu bağlamda bizlerde esnaf odaları arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek için çaba sarf ediyoruz." dedi. Esnaf Bayramında İskenderun sanayi esnafının en yaşlı ustası olan 88 yaşındaki Tornacı Mustafa Ersoy'a ahilik kaftanı giydirildi. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Ersoy, Uzun yaşamasını ailesine ve düzenli olarak çalışmasına bağlı olduğunu anlattı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet