Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kesk'ten eylem..

KESK'e bağlı sendikalar tarafından, İskenderun Boyacılar Parkında sloganlı protestolu oturma eylemi yapıldı. Protestocular, önce ağızlarına siyah bant

Gündem   A+a-

KESK’e bağlı sendikalar tarafından, İskenderun Boyacılar Parkında sloganlı protestolu oturma eylemi yapıldı. Protestocular, önce ağızlarına siyah bant taktı daha sonra bir süre oturdu…
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı sendikalar tarafından, İskenderun Boyacılar Parkında sloganlı protestolu oturma eylemi yapıldı.
Sendikalar adına açıklamada bulunan, KESK Dönem Sözcüsü Hüsamettin Gezici, bir süredir KESK’e bağlı sendikalara yapılan polis baskılarının Genel Merkez Yöneticilerine kadar ulaştığını dile getirdi. Yaşanan gözaltılardan bahseden Gezici; “Önceki gün sabah saatlerinde, KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi, kadın sekreterimiz Songül Morsümbül ve Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi kadın sekreterimiz Gülçin İsbert, KESK Eski Genel sekreterimiz Abdurrahman Daşdemir ve Eğitim Sen Eski kadın Sekreterimiz Elif Akgün ile çok sayıda arkadaşımız, jandarma ve polis tarafından gözaltına alındılar. Polis ve jandarma ekipleri KESK Genel Merkezinde arama yaptı. Bir emek örgütü olan konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan polis baskısı hiçbir demokratik ölçüye uymamaktadır. Her haliyle KESK’i yıldırmayı sürdürdüğü emek ve demokrasi mücadelesinde yıpratmayı hedefleyen bu faşizan tutum amacına ulaşamayacaktır. Arkadaşlarımıza yapılan bu tutumu şiddetle kınıyoruz” dedi.
KESK’in, 250 bin üyesi olan demokratik bir örgüt olduğunu da dile getiren Gezici; “KESK ulusal ve uluslar arası bir saygınlığa sahip bir konfederasyondur. KESK aynı zamanda baskılara, sürgünlere, tutuklamalara, tarihi boyunca göğüs germiş kamu emekçilerinin haklarını savunmak için bedeller ödemiş, demokratik bir mücadele örgütüdür. KESK gerçek bir sendikadır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan saygınlığı olan adresleri belli sendikacılar, kamu emekçileridir.
Durum böyle iken baskınlarla gözaltına alınmalarının, makul bir açıklaması yoktur. KESK’te suç unsuru bir şey bulunması mümkün değildir. KESK yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür.
Buradan Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. KESK’e yönelik bir adım atarken 40 kere düşünmelisiniz. Hele KESK Genel Merkezini aramaya kalkışırken 40 kere düşünmelisiniz. KESK bu tür baskılarla yıldırma operasyonlarıyla mücadele çizgisinden geri duracak bir konfederasyon değildir. Arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir. KESK’e yönelik baskılar derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından, ağızlarında siyah bant bulunan KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, 10 dakikalık kısa bir oturma eylemi de yaptılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar