Skip Navigation Links

Örnek Muhtardan Örnek Davranış

Gözcüler Beldesi Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Recai Karataş, küçük yardım kutusuyla büyük işler başarıyor.

Gündem   A+a-

Gözcüler Beldesi Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Recai Karataş, küçük yardım kutusuyla büyük işler başarıyor.

Örnek Muhtardan Örnek Davranış
Gözcüler Beldesi Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Recai Karataş, yoksul ve kimsesiz çocukların eğitimi için örnek bir çalışma yürütüyor.
Çocukluğunda zorluklar içinde eğitimini tamamlamak zorunda kaldığını belirten Karataş, yoksul bir ailenin çocuğu olarak okumanın zorluklarını çok iyi bildiğini söyledi.
Muhtarlıkta işlem yaptıran vatandaştan para almadığını ve gönüllülük esasıyla fakir öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan sosyal yardımlaşma kutusuna bağış kabul ettiğini belirten Recai Karataş, her yıl 15’e yakın fakir öğrencinin kırtasiye masraflarının yardım kutusunda toplanan paralarla karşılandığını anlatırken, 2010-2011 öğretim yılı için hedefinin 20 öğrenci olduğunu da sözlerine ekledi.
Yedi yıldır Gözcüler Beldesi Pınarbaşı Mahalle Muhtarlığını yapan Recai Karataş “ Eğitim her şeyden önemli olduğu için muhtarlıkça yardım kutusu hazırladık ve eğitimde ihtiyacı olan kimsesiz ve yoksul kişilere bu kutudan kırtasiye giderlerini karşılıyoruz.
Amacım, mahallemdeki yoksul öğrencilerin okumasına katkı sunmaktır” diyen Karataş, gelen evraklardan mühür parası almadığını, gönlünden geçenlerin fakir öğrenciler için sosyal ve yardımlaşma kutusuna katkı sunmalarını istediğini belirtti.
Muhtar Recai Karataş, “bir muhtarın siyasetle ilgilisi olamaz, muhtarlar siyaset adamı değildir. Kanunen de hiçbir siyasi partiye üye ve delege olamazlar” diyerek aynı zamanda hayatının baharında genç bir kız olan Hasret Ateş’i birinci Aza olarak muhtar vekili yaptığının altını çizdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet