Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hizmete Açılan Araban Karapınar Mesire Alanında Bahar Şenliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin ilk mesire yeri olarak düzenlenerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Hizmete Açılan Araban Karapınar Mesire Alanında Bahar Şenliği

Politika   A+a-

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından hizmete açılarak bahar şenliği düzenlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmalarına başlanan 42 dönüm arazi üzerine kurulan içerisinde 5 adet çeşme, 15 adet sekizgen kamelya, 35 adet üçgen çatılı bank, 100 adet piknik masası, 1 adet bin 350 metrekare büyüklüğünde havuz, 1 voleybol sahası, 1 basketbol sahası, 3 büyük köprü, yürüyüş parkuru, koşu parkuru, 35 adet şömine tipi mangal, dere yatağı genişletme ve ıslahı ile çevresinin doğal taş kaplama yapılması, 1 mescit, 1 büfe, çocuk oyun grubu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Araban Karapınar Mesire Alanı'nın açılışı gerçekleşti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ilçelerde 'Bahar Şenliği' etkinlikleri kapsamında Araban şenliğine katılmak için AK Parti Gaziantep Milletvekili ve beraberindeki heyetle birlikte Araban ilçesine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin esnaf ziyaretinin ardından Araban Belediyesi'nin Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki Cafe Park'ta düzenlediği akşam yemeğinin ardından Milletvekili Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Araban Karapınar Mesire alanına geçerek mesire alanında incelemeler yaptı. Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Araban Bahar Şenliği etkinliğinde sahne alan Mustafa Uğur'un birbirinden güzel eserlerini dinledi.
Arabanlı vatandaşlara ilçede yaptıkları ve bundan sonra yapacakları hizmetler ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2015 yılını Araban yılı olarak ilan ettiğini belirterek şunları söyledi:
''14 ay önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Araban'a geldiğimde burada yaptığım toplantıda 'Araban ilçeye benzeyecek' demiştim. Gaziantep'in İbrahimlisi neyse Araban'da da o olacak demiştim. 14 aydan bu güne kadar Araban ilçesinin içme suyu, alt yapısı, yolları ve Karapınar Mesire Alanı başta olmak üzere toplam 3 Milyon lira harcama yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sizlere feda olsun dedi. Çalışkan bir belediye başkanınız var, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ilçenin her noktasına hizmet vermiş vermeye de devam ediyor diyen Şahin, AK Parti kurulmasaydı, AK Parti Hükümeti olmasaydı Araban bu hizmetleri nereden alacaktı acaba. Şimdi Araban emin ellerde."
"Karapınar Mesire Alanı Arabanlılara ve bölge halkına hayırlı olsun" diye sözlerine başlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da şunları söyledi:
''Arabanlılar olarak siz hizmetlerin en güzeline laiksiniz diyerek ilçeye yapılan hizmetleri ve son olarak da Karapınar Mesire Alanına yapılanları anlatarak, geçmiş hükümetler tarafından 50 yılı aşkın süreden beri yapıldı yapılacak diye her seçim zamanı gündeme getirerek sizleri aldatıp oylarınızı aldıktan sonra da unutulan Ardıl Barajı'nın Araban Ovası'nda kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesi için önemli proje olduğunu ve bölge ekonomisinin kalkınması için yapılmasının şart olduğunu tüm yetkililere vekilliğim boyunca anlatarak barajın inşaatının başlamasını sağladım. Bugün inşaatının hızla devam ettiği Ardıl Barajı'ndan tutulacak olan suyun Araban Ovası'ndaki arazileri sulaması için kanal çalışmaları başladı. 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimi için Araban'a gelen muhalefet partilerinin adayları ne barajı yapılmalıymış, baraj falan yapılmıyor diye Ardıl Barajı'nın yapıldığını inkar ediyorlar. Zahmet edip baraj inşaatına kadar gitmeyip 50 yılı aşkın zamandan beri sizleri nasıl kandırıp oylarınızı aldılarsa bugün de aynısını yapmaya devam ediyorlar. Çat Boğazı ile Harmancık Barajlarının da proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2016 yılı sonlarına doğru atacağımız temelleriyle Araban Ovası, Besni Ovası ve Yavuzeli Ovası'ndaki arazilerin suyla buluşup sulu tarım yapılarak bölge ekonomisinin yükseleceğini söyledi.''
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın ilçeye verdiği hizmetler için teşekkür edip bir plaket takdim etti.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Araban ilçesini verdiği hizmetlere teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.
Daha sonra Mustafa Uğur konserinde seslendirdiği birbirinden güzel eserleri ilçe halkıyla birlikte gece geç saatlere kadar dinleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve beraberindeki heyet doyasıya eğlendi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar