Skip Navigation Links

İskenderun Sahilinde iftar

İskenderun Sahiline akın eden yüzlerce kişi toplu halde iftar açmanın manevi hazzını yaşadılar.

Gündem   A+a-

İskenderun Sahiline akın eden yüzlerce kişi toplu halde iftar açmanın manevi hazzını yaşadılar.
Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) ile Çalışanlar Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (ÇAYED)’nin girişimleri ile İskenderun sahiline akın eden vatandaşlar şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalıkla iftar ettiler.
 
KİSİAD VE ÇAYED’in girişimleri başlatılan ‘İftariyeni al, sahile gel’ sloganı ile vatandaşlar kendi iftarlıklarını kendileri evlerinde kendi elleri ile hazırlayıp sahil kenarında açtıkları sofralarda iftar saatini beklemeye başladılar. Adeta hoşgörü rüzgarının estiği iftar yemeğine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanvekili Emin Dönmezer, KİSİAD Başkanı Tamer Eker ve vatandaş topluluğu katıldı. İftar yemeğine katılan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su yaptığı açıklamasında, “Bu güzel Ramazan akşamında vatandaşlarımızla beraber iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız ramazan ayı dolayıysa bir araya geliyorlar, böylece birlik ve beraberlik ruhu daha da yükseliyor, karşılıklı yardımlaşma ruhu daha da artıyor. Ben bu duygularla vatandaşlarımızın bu birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi. İftar Yemeğine katılan Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, “Ramazan programlarımızın geleneklerinden olan birliktelikler yaşıyoruz. Böylesi anlamlı bir birlikteliği yaşatan yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Düzenlenen iftar yemeğine katılan İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Papazı Avedis Tabaşyan ise, “ Tüm insanlarla Barış ve huzur içerisinde yaşamaktan onur duyuyorum. Bu tür birlikteliklerin, ramazan ayı boyunca değil daha sonra da olmasını temenni ediyorum” dedi. Sahilde gerçekleştirilen toplu iftar yemeğinin onur konuğu olan ve Uganda’dan gelen öğrencilerden, David Tugume, “İslam dininin kaynaştırıcı ve paylaşımcı yönünü ortaya koyan hoşgörü barış ve diyalog iklimini içinde barındıran bu mübarek ramazan ayının ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini dilerim. Problem üretmek için değil. Problem çözmek için, kavga için değil, kardeşlik ve barış için bir arada olmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 
Uganda'nın başkenti Kampala'da faaliyet gösteren Işık Lisesi öğrencilerinden Daniel Olel, Musuza Henry Kizza, Enoek Ofumbi Opang, Omar Faisal, Shafik Senkatuka, David Tugume, Derrick Kisitu ve iftar sofralarına konuk oldular. İftar yemeğine katılan İskenderunlu Ömer Soylu adlı vatandaş ise yaptığı açıklamasında, “İskenderun’da böylesi örnek bir tablosu var. Bu iftar çadırında Hristiyan’ı , Ermeni’si, Süryani’si değişik dinden insanlar var. İskenderun’da örnek bir mozaiği burada mevcut. Dünya savaşlar altında insanlar hayatını kaybederken, burada böylesi binlerce kişiyi bir araya getirmek kolay değil. Böylesi bir organizasyonu düzenleyen KİSİAD ve ÇAYED yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi. Ezanın okuması ile vatandaşlar iftarını açarken, Ugandalı öğrencilerde iftar sofralarında vatandaşlardan yoğun ilgi gördüler.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet