Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye'nin Kucaklaşmaya İhtiyacı Var...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kucaklaşmaya ve kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek,

Türkiye'nin Kucaklaşmaya İhtiyacı Var...

Gündem   A+a-

hükümetin suni gündemler yaratarak çatışmaları körüklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı coğrafyadaki kaosta taraf olmakla suçlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın Türk milletini aşiret düzeyine indirdiğini iddia etti.

Bahçeli, partisinin Antakya’da Emlak Evleri önünde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Hatay’ın şiir gibi kurumuş toprağa bereket getiren rahmet gibi kalplere huzur verdiğini belirtti.

Pazar günü yapılacak 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ülkenin birliğine, milletin dirliğine ve insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını dileyen Bahçeli, seçimlerin barış, huzur, güven ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni etti. Siyasi partilere ve milletvekilleri adaylarına başarı dileyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şimdi ise vatan topraklarını bırakıp kaçan, buna ‘başarı’ diyen korkakların hallerine bakınız. Siz şanslısınız. Hatay meselesi şayet bundan 76 yıl önce çözülmemiş olsaydı AKP bugün Hatay’ı da Fransız’a teslim etmek için masaya çoktan oturmuş olurdu. Çünkü bunların fıtratında teröristlerle zalimlerle düşmanlarla oturup kalkmak vardır. Nerede bir hain görseler anında pusarlar, nerede Türkiye’ye doğrulmuş bir silah görseler ellerini kaldırırlar.”

“TÜRKİYE’NİN KUCAKLAŞMAYA İHTİYACI VAR”

Bahçeli, “Bugün Türkiyemizin tıpkı Hatayımızın ana vatanımıza kavuşmasındaki gibi bir kucaklaşmaya ve kaynaşmaya ihtiyacı vardır. Tartışma, çatışma, kutuplaşmayla geçen 150 ay 17 günlük süreçte Türkiye her türlü bunalımı yaşadı. Yokluğu, yoksulluğu ve soygunu örtmek için hükümet sürekli suni gündemler yaratarak çatışmaları körükledi” görüşünü savundu.

Bu çatışmanın sadece siyasi alanda değil, milli değerler ve kimlik açısından da yaşandığını kaydeden Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

”Türkiyemizin tarihinde, ilk kez başbakanlık yapmış, şimdi de kaçak ve karanlık sarayda nefes alan birisi, mensubu olduğu milleti bir etnik gruba indirgedi, mezhepçilik yaptı, komşu coğrafyalardaki kaosa taraf oldu. 36 gruptan söz etti ve büyük Türk milletini aşiret düzeyine indirdi. ‘Türk milleti’ diyemedi, buna dili varmadı. Haini heveslendirdi, bölücüyü heyecanlandırdı, katilleri ümitlendirdi, Türkiye üzerinde hesap yapan çevreleri körükledi. Bu adam şimdi biliyorsunuz Cumhurbaşkanı. Sarayın nefret ve tahrik kampanyasına kurşun askerlik yapan şahıs da başbakanlık makamında.”

“SABIRLARI ÇATLATACAK KONUŞMA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İskenderun’da “sabırları çatlatacak” bir konuşma yaptığını, yalan, istismar ve inkar dolu sözlerini dinleyenleri ile paylaştığını öne sürerek, şu görüşleri savundu:

”Şerefli ve namuslu bir cumhurbaşkanı her siyasi partiye eşit mesafede durmayacak mı? Erdoğan bir yanda yeni anayasa diyor, diğer yanda AKP’yi adres gösteriyor. Bir yanda yeni Türkiye kepazeliğini anlatıyor, diğer yanda AKP’ye işaret ediyor. Bir yanda başkanlık istiyor, diğer yanda AKP’ye de bunu dayatıyor. Erdoğan, muhalefetle kavga ediyor, ağır benzetme ve hakaret sıralıyor ama AKP’ye hiçbir şey demiyor, diyemiyor. Davutoğlu ile beraberce kürsülere çıkıyor. Bunlar ortak mitingler düzenliyor. Ortaklaşa yalan seansları, eş güdüm halinde ihanet oturumları düzenliyorlar ve Erdoğan, en sonunda ‘gönlümde bir aslan yatıyor’ diyerek aklı sıra AKP’ye göndermede bulunuyor. Erdoğan’ın gönlünde yatan aslan görünümlü ampullü sırtlanı Hataylı iyi bilir. Geçmişe bakın neler yaşandığını şüphesiz göreceksiniz düne bakın AKP’nin şifrelerini de çözeceksiniz. AKP ile birlikte terör yeniden hortladı, PKK yeniden umutlandı, bölücülük ilk kez bu kadar mevzi elde etti, silahı alan dağa çıktı. Parti kuran ise ihanet saçtı. AKP ile PKK şimdi yeni anayasa ve başkanlık ekseninde muta nikahı kıymışlardır. Terör giderek azdı, teröristler Amanoslara dayandı, maden ocaklarını basmış, çobanları öldürmüştür. AKP ise sadece seyretmiştir.”

Bahçeli, hükümetin Suriye politikasını da eleştirerek bundan dolayı en çok zararı Hataylıların yaşadığını kaydetti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar