Skip Navigation Links

İGEV'DEN Yaza Merhaba Şenliği

İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen''Yaza Merhaba Şenliği''Karaağaç plaj ve tesislerinde gerçekleştirildi.

İGEV'DEN Yaza Merhaba Şenliği Foto
Galeri

Eğitim   A+a-

İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Yaza Merhaba Şenliği’ne” Arsuz Belediye  Başkanı Nazım Culha, Hatay Milletvekili Adayları Av. Mevlut Dudu, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, belediye meclis üyeleri, iş adamları ve eğitim gönüllüleri  katıldı.

 

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), 'Yaza Merhaba Şenliği'yle üyelerini buluşturup, üniversite eğitimi alan öğrencilere burs geliri elde etmeye çalıştı. Karaağaç Plajı'nda düzenlenen Yaza Merhaba Şenliği'nde büyükler tavla şampiyonasından çocuk oyunları çuval, su, satranç ve resim  yarışmasına kadar birçok etkinlik düzenlendi.

 

Düzenlenen şenlikte açılış konuşması yapan Şefik Uyar: ''İGEV üniversite çağında olan gençlerimize burs imkanı sağlayarak Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı düşünen, araştıran, fikrini özgürce savunan, laik ve Atatürkçü aydınlık bir nesil yetişmesine katkıda bulunmaktadır.İgev'li dostlarımızın duyarlılığı sayesinde burs verdiğimiz öğrenci sayısı her geçen zaman artmaktadır.Bu duyarlılık sürdüğü müddetçe iyi bir geleceğin teminatı olacak gençlerimizin sayısı daha da artacaktır.İgev burs vermenin dışında sosyal ve kültürel birçok etkinlik yapmaktadır.Bu etkinliklerimiz sayesinde sosyal ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmakta ve bağlarımızı güçlendirmekteyiz.İgev'in yapmış olduğu sosyal etkinliklerden ''Yaza Merhaba Şenliği''

 önceki yıllarda küçük çapta başlamış olup zamana yayıldıkça büyümüştür.Bugün ''Yaza Merhaba Şenliği'' geniş tabana yayılarak katılımın en yoğun olduğu etkinlik haline gelmiştir.İgev bu etkinlikler sayesinde insanları birbirlerine kaynaştırmakta ve dayanışmaya katkı vermektedir.Toplumlar dayanışma, paylaşma, saygı ve sevgi ile beraber uygar dünyayı yaratmanın başarısını sağlarlar.Gençlerimizin eğitimi sadece okul sıralarında olmamalıdır.Onların topluma yararlı bir insan olmasını sağlamalıyız.Bunun için de gençlerimizi sosyal, kültürel ve sportif mücadelelerde de eğitmemiz gerekmektedir.Bu etkinlikte bizlere her zaman katkı veren ve daima yanımızda olan geçmiş dönem belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a, Arsuz ilçemizin belediye başkanı Nazım Culha ve meclis üyelerine, personeline, geçmiş dönem kurucu başkanlarımıza, İgev'e katkı yapan firmalara, eğitimcilerimize şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ederim'' dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise yaptığı konuşmada: ''Türkiye’nin aydınlık geleceği için Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi bir nesile ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Nazım Culha, “Kurucu üyesi olmaktan gurur duyduğum İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın “Yaza Merhaba” şenliğinde olmaktan çok mutluyum. Vakfın neler yaptığını, nasıl çaba sarf ettiğini çok iyi biliyorum. Bu vakıfta, şiddetle ihtiyaç duyulan aydın bir nesil için yapılan eğitim desteğine saygı duymamak mümkün değil. Cumhuriyetimize yapılan saldırı döneminde arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü, aydın bir nesil yetiştirmek üzere ciddi bir çaba içerisindeler. Bizler de aydın bir nesil, aydın bir gelecek için öyle bir çalışmaya katkı sunma gönüllüsüyüz, zorunlusu değiliz. Yerel yönetimde olduğumuz sürece gerek İGEV ve gerek İGEV gibi düşünen ve çalışan bütün vakıfların, derneklerin her zaman yanında olacağız. Ben bu etkinliği düzenleyen İGEV Başkanı Şefik Uyar’a ve buraya gelerek katılımlarıyla eğitime destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şenliğe katılanlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

 

 

İGEV'DEN Yaza Merhaba Şenliği  foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet