Skip Navigation Links

Avukat Burak Bakır, Bülent Özer’le İlgili Açıklama Yaptı

Avukat Burak Bakır, müvekkili Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer’le ilgili Hatsu tarafından yapılan

Avukat Burak Bakır, Bülent Özer’le İlgili  Açıklama Yaptı

Gündem   A+a-

yayınlarla ilgili “tekzip” yayınlanması için Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu Genel Müdürlüğü’ne müracaatını yaptı.

AK Parti’li Meclis Üyesi Bülent Özer’le ilgili kaçak su kullandığı yönünde yapıldığı iddia edilen tespit ve tutanaklara itiraz eden Avukat Burak Bakır, ceza işlemi uygulanan konutun Müvekkili Bülent Özer’e ait olmadığını tekzip metninde dile getirdi.

Avukat Burak Bakır’ın Tekzip başlıklı açıklaması şöyle:

 

 

 

TEKZİP

 

 

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

www.hatsu.gov.tr

 

                                               

                                     www.hatsu.gov.tr internet sitenizde bila tarihli ve bir kısım basın yayın organlarında çıkan "Kaçak Su Kullananlara Karşı Mücadele" başlıklı haber içeriğinde "....İçmesuyu Daire Başkanlığı, arızalara anında müdahale ederek ve yer altı dinleme cihazlarıyla kaçakları tespit ederek, Abone İşleri Daire Başkanlığı’mız da kaçak su kullananlara karşı tespit çalışmalarına hız vererek kararlı bir şekilde sürdürüyor. Abone İşleri Daire Başkanlığı, bu kapsamda İskenderun İlçesine bağlı Sarıseki Mahallesi’nde birçok evde çalışma yaptı. Yapılan tespit çalışmalarında, aralarında eski Sarıseki Belediye Başkanı’nın da bulunduğu birçok evde kaçak su kullanıldığı tespit edildi." şeklinde müvekkil Sarıseki Belediyesi Eski Başkanı - Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi - Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Sn. Bülent ÖZER hakkında yer alan kasıtlı ve kötü niyetli şekilde yanlış bilgilendirmelere dayanan hususlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

                  Öncelikle habere konu Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığının 0000660 seri nolu tespit tutanağında her ne kadar kasıtlı ve kötü niyetli biçimde hukuken yanlış işlem yapılıp müvekkilin adı yazılmış ise de belirtilen adresteki konut tapu kayıtlarından da anlaşılacağı üzere müvekkil Bülent ÖZER'e ait değildir. Konut müvekkilin eşi Süreyya Özer adına kayıtlı olup su sayacı takılı vaziyette 2013 yılı Eylül ayında yapı kullanım izin belgesi alınmış, Ekim ayında da müteahhit firmadan teslim alınmıştır. Teslim alınma aşamasında müvekkil Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı olması sebebiyle müvekkilin eşi Süreyya Özer müvekkil ile aktif olarak seçim çalışmalarına katılmış bu nedenle abonelik işlemleri 30.03.2014 e kadar sehven unutulmadan dolayı yapılamamıştır. Yerel seçim akabinde konut maliki müvekkil Bülent ÖZER'in eşi Süreyya Özer abonelik işlemleri için birkaç kez başvuru için gitmişse de tüm kamuoyunca da bilindiği üzere HATSU Genel Müdürlüğü İskenderun İlçe Teşkilatlanması uzun bir süre oluşmadığından abonelik evrak işlemleri tamamlanamamıştır. Konut maliki müvekkilin eşi Süreyya Özer'in kaçak su kullanması söz konusu değildir. Keza HATSU Genel Müdürlüğü 2015 Mali Yılı Ücret Tarife Yönetmeliğinin 20. maddesinde Kaçak Su tanımı aynen şu şekilde yapılmış olup "Su dağıtım ve şebeke hattından, şube yolundan, kuyu ve kaynaktan; delerek boru döşeyerek, motor bağlayarak vs. sayaçsız olarak su temin etmektir." şeklinde değinilmiş olup HATSU Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığının konut maliki Süreyya Özer'e ait olan adreste yapılan tespit tutanağından da açıkça anlaşılacağı üzere Teksan marka su sayacının takılı olduğu belirtilmiştir. Kaldı ki; HATSU İskenderun İlçe Hizmet Birimi tüm kamuoyunca da bilindiği üzere 27.12.2014 tarihinde hizmete girmiş olup bu tarihe kadar abonelik işlemlerinin tamamlanması mümkün olamamıştır. Dolayısıyla ortada kaçak su kullanımının olmadığı yalnızca abonelik işlemlerinin tamamlanamadan sayaçlı bir şekilde su kullanımının olduğu açık ve nettir.

 

                  Müvekkil Bülent ÖZER, halen Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi - Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili olup, ulusal ve yerel basınında dikkatini çeken Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün  2015 yılı  su ücret tarifesinde yaptığı fahiş miktardaki artışa yönelik Hatsu Genel Kurulunda,  Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde, bir kısım basın yayın organlarında ve sosyal medya hesabında yapmış olduğu mücadeleden ötürü Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce siyasi amaç güdülerek müvekkili siyaseten yıpratmaya yönelik kişilik haklarına tecavüz niteliğinde, gerçek dışı ithamlara ve fevkalade ağır hakaretlere yer verilerek kamuoyunu tamamen yanlış yönlendirir mahiyette haber yapılmış olup ilgililer hakkında manevi tazminat davası açma hakkımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz. 29.05.2015

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili

Bülent ÖZER

Vekili

Av. Mehmet Burak BAKIR

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet