Skip Navigation Links

Bahçeşehir’de Dünya Dillerinde Tiyatro

2014-15 eğitim öğretim yılının sonlarına doğru,İskenderun Bahçeşehir Koleji'nde bir yılın emeği her gün ayrı bir etkinlikle sahneleniyor.

Bahçeşehir’de Dünya Dillerinde Tiyatro

Eğitim   A+a-

Heyecan dolu bu süreçte ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sunduğu tiyatro gösterileri ile İngilizce-Almanca olarak sunulan şov da yerini aldı.

İlkokul tiyatro kulübü öğrencilerinin sahnelediği 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' oyunu hem veliler hem de öğretmenlerden büyük beğeni aldı. Küçük yaşlarına karşın rollerini büyük bir ustalık ve rahatlıkla oynayan öğrenciler profesyonel tiyatroculara taş çıkarttılar. Özellikle oyunun sonunda haramilik düzenini eleştiren sahne izleyenlerden yoğun alkış aldı.
Ortaokul tiyatro kulübü öğrencileri ise 'Shakespear'in Dünyası' isimli bir oyun sahnelediler. Shakespear'in ve eserlerinin mizahi bir dille anlatıldığı tek perdelik oyunda sahne üzerindekilerin de izleyici koltuğunda oturanlar kadar eğlenmesi oyunun başarısını tetikleyen bir unsurdu. Her iki oyunun uyarlamasını yapan ve sahneye koyan Aybike Karamanoğlu oyunlarda rol alan öğrencilere, çalışmalara destek olan öğretmenlere ve tüm etkinliklere destekleyici yaklaşımıyla önderlik eden Okul Müdürü Sefai Server Dik'e teşekkür etti. Konuşmasını; 'Çok çalıştık. Çok yorulduk. Şu anda çok mutluyuz. Sanat alkışsız olmaz. Alkışlarınız en büyük desteğimizdir.' dedi.
İngilizce ve Almanca bölümü öğretmenlerinin hazırladığı drama gösterileri ise Bahçeşehir Koleji'nin bir Dünya Okulu olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Notre Dame'ın Kamburu oyununu Almanca olarak sahneleyen Almanca kulübü öğrencileri, bu dili bilmeyen izleyicileri bile çok etkiledi, bol bol alkışlandı. Gerek kostümler gerekse öğrencilerin performansı gayet başarılıydı. Ardından 2., 3. ve 5. sınıfların öğrencileri İngilizce skeçler ve şarkılarla, ailelerine unutulmaz dakikalar yaşattı. Özellikle final koreografisi, profesyonel sahne şovlarını aratmıyordu ve büyük alkışlarla etkinlik sona erdi.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Okul Müdürü Sefai Server Dik, Bahçeşehir Koleji'nin bir yaşam eğitimi verdiğinin altını çizdi. Sanatın ve yabancı dilin de bu eğitimin ayrılmaz parçaları olduğunu sözlerine ekleyen Dik, Bahçeşehir etkinliklerinin devam edeceğini müjdeleyerek konuklara veda etti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet