Skip Navigation Links

Ceniz Gül çeki Kızılay'a teslim etti

Çelik işçisinden Pakistan'a sel yardımı: 60 bin lira

Gündem   A+a-

Çelik işçisinden Pakistan'a sel yardımı: 60 bin lira

Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, Pakistan'ı vuran sel felaketinde mağdurların yaralarının sarılmasına katkı olması amacıyla çelik işçisinin bağışlarıyla oluşan 60.000 lira değerindeki çeki
Kızılay'a teslim etti.

Sendika öncülüğünde başlatılan kampanyada, Pakistan'ı etkileyen sel afetinin yaralarının sarılması amacıyla İSDEMİR çalışanlarının gönüllü yardımlarıyla oluşan bağış, Kızılay'ın başlattığı Pakistan kampanyasında kullanılacak. Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde düzenlenen törende, 60 bin liralık çeki, Kızılay Derneği İSDEMİR Şube Başkanı Mevlüt Küçük ile birlikte, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye teslim eden Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, "Bizler; sendika ve İSDEMİR çalışanları olarak sadece Türkye'de değil, doğal afetlerde, yaşanan felaketlerde ve ortaya çıkan mağduriyetlerde, bu tür katkıları insanların biribrine yardımı olarak görüyoruz" dedi. Sel felaketinin etkilediği Pakistan'ın yoksuk ve geri kalmış bir ülke olduğunu anımsatan Gül, şunları söyledi: "Bu yapıdaki Pakistan'ın, yaşanan felaketi tek başına kaldıramayacağını apaçık ortada. Biz de bu ülkeye bağışlarla oluşan 60 bin lirayla katkı sunmaya çalıştık. Bu çeki önce Kızılay Derneği İSDEMİR Şube Başkanı Mevlüt Küçük'e verdik, daha sonra da onunla birlikte Ankara'ya giderek, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye birlikte teslim ettik. Bu çabanın örnek olmasını istiyoruz. Çünkü; tabi afetlerdeki çaresizlik karşısında dünya insanlarının ırk, dil, din ayrımı yapmadan, yaşanan trajedilere katkıda bulunmalarını ve sahiplenmelerine yönelik hedef gösterdik. Pakistan çok zor günler yaşıyor. Onların bu zor günlerine küçük bir katkıda bulunmak istedik. İnanıyoruz ki, Kızılay İSDEMİR Şubesi ve genel merkezinin bunu en iyi şekilde değerlendireceğini biliyoruz. İSDEMİR çalışanlarına da bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."
İSDEMİR çalışanlarının sosyal sorumluluk bilinciyle harek etmeyi sürdürdüğünü ve Kızılay'ın başlattığı kampanyalara destek verdiğini ifade eden Küçükali de törende, "İSDEMİR çalışanları, Pakistan için kampanya başlatarak, bütçeleri nispetinde ciddi katkı sağladı. Bugün takdim edilen çek emeğin, işgücünün, alınterinin bize emanetidir" dedi. Toplanan para miktarından çok yaklaşımın önemli olduğunu anlatan Küçükali, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu para çalışanların bütçelerinin çok dar olmasından dolayı sıkışarak vedikleri paradır. Bu nedenle de çok değerlidir. Bu para inanıyorum ki Pakistan halkının dertlerine çare olacaktır. Böylece umuyorum ki Pakistanlıların hem gönüllerini fethedecek, hem de Allah'ın rızasını kazanacağız."
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet