Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Lütfü Savaş’tan Arsuz’a 1 Günde 5 Temel Atma Töreni..

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz’a verdiği önemi icraatlarıyla göstermeye devam ediyor.

Lütfü Savaş’tan Arsuz’a 1 Günde 5 Temel Atma Töreni.. Web
TV

Arsuz   A+a-

Söz verdiği sosyal tesislerin temel atma törenleri için Arsuz’a çıkarma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar, meclis üyeleri ile kalabalık vatandaş topluluğunun katıldığı törenle Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’nde hizmet verecek Varlıbaş şirketi tarafından 90 günde bitirileceği açıklanan sosyal tesisin temelini attıktan sonra, Arpaderesi,  Çengen, Gözcüler, Arpagedik mahallelerinde de sosyal tesislerin temelini attı.

Yaptığı konuşmada Arsuz ‘a verdiği öneme bir kez daha dikkat çeken Lütfü Savaş, Arsuz’un ilk kez beton asfaltla tanıştığını belirterek, yapacakları altyapı ve içme suyu şebekeleriyle ilçenin kangren olmuş sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Lütfü Savaş konuşmasında Sosyal tesislerde  muhtarlık odası, 1 bakkal dükkanı, 1 eğitim salonu, 1  berber, 1 kıraathane, büyük bir salonu olacağını belirterek, köy yollarına beton asfalt, parke taşı, altyapı, içme suyu şebekesi gibi hizmetleri Arsuz’un dört bir yanına götürmek için çalıştıklarını söyledi

Lütfü Savaş konuşmasında şöyle dedi:  “Bugün Arsuz'da ilkini yapmıyoruz, yaptıklarımıza bir tane daha ekliyoruz. Arsuz 30 Mart'ta dik bir duruş sergiledi bizde çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Arsuz'a verdiğimiz sözleri tek tek yapmanın onuru içerisindeyiz. Büyükşehir kazanacak, ilçemiz kazanacak ama Arsuz'da en çok Arsuz’lumuz kazanacak. Eğer yetiştirebilirsek bu sene arıtma tesisi ihalesine çıkacağız. Bununla birlikte sulama suları için arkadaşlarımız çalışıyor. Parke taşının 70'te 9'u Karaağaç'a aittir. Bununla birlikte birinci etap asfaltımızı 19 km döktük. Şimdiki dökeceğimiz ise 14 km, Ağustosta bir daha ihaleye çıkıyoruz. Bir daha Arsuz'da beton asfalta başlayacağız. Bizim zamanımızda Hatay'ın köyleri beton asfaltı ilk defa gördü. Bu tesis Arsuz'da ilk tesis bundan sonra devamı gelecek. Nazım Başkanımıza teşekkür ediyorum tek bir belediye gibi çalışıyoruz. Bu arsaların verilmesinde bize çok yardım etmiştir. Sosyal tesisin içinde 1 tane muhtarlık, 1 bakkal dükkanı, 1 tane eğitim salonu, 1 tane berber, 1 kıraathane, büyük bir salonu olacak. Burada iyi günde kötü günde, sosyal amaçlı, eğitim amaçlı her türlü kullanabileceğimiz Karaağaçlı hemşerilerimizin büyük bir ihtiyacını giderecektir. 30 Mart'ta Arsuz çok güzel bir duruş sergiledi aynı duruşu 7 Haziran içinde istiyoruz. “

Arsuz’a Yapılan Hizmetlere Teşekkür Ediyoruz..

Törende konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, verdiği sözleri tuttuğu için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Karaağaç’ın altyapı projesinin ihale edildiğini müjdeleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha şöyle konuştu: “Bugün burada Karaağaç sosyal tesisinin temelini atmak için biraraya geldik. Büyükşehir belediyesinin ilçemize yapmış olduğu hizmetler zincirinin bir halkası olarak görüyoruz.. Burası 3600 metrelik bir alan üzerine kurulacak, 1000 metre karelik kapalı alan olacaktır. Bundan sonra artık söz bitecek hizmet başlayacaktır.

Büyükşehir belediye başkanımız ilçemiz için verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye başlamıştır, kendisine teşekkür ediyorum. Karaağaç için çok önemli olan altyapı projesi ihale edildi. Bu yıl sonunda veya 2016 yılının başında imalatına da başlatılacaktır. Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu parke taşı ihalesi Arsuz'da başlamıştır. Yaklaşık 70 bin metrekare civarında bir alanı kapsıyor.  Aynı zamanda asfalt ihalemizde yapıldı sözleşme bekleniyor. Sözleşmeden sonra yapılacaktır. İlçemizde 7 tane de bu konsepte projemiz var. Bugün yedisinin temel atma töreni yapılacaktır. İnşallah bu temellerden sonra bu tesislerin açılışı için biraraya geleceğiz.” Dedi.

 

Lütfü Savaş’tan Arsuz’a 1 Günde 5 Temel Atma Töreni..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar