Skip Navigation Links

Karpuz Fiyatları Herkesi Memnun Ediyor

Tezgahlarda yaz meyveleri sıra sıra yerini alırken içerdiği zengin su miktarının yanı sıra A, C vitaminleri ve potasyum bulunan karpuz

Karpuz Fiyatları Herkesi Memnun Ediyor

Dörtyol   A+a-

fiyatıyla hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun ediyor. 

Dörtyol’da babalarından devraldıkları manavlığı ikinci kuşak olarak sürdüren Aydınışık kardeşler bu yıl karpuzun tezgahta çok uygun bir fiyatla yerini aldığını ve tüketiciye sunulduğunu belirtti.

Adem Aydınışık yaptığı açıklamada; “Adana Tuzla ve Ceyhan bölgesinde kum üzerinde yetişen bu karpuzun kendine has bir kokusu ve lezzeti bulunmakta. Günlük olarak Dörtyol’a iki ton karpuz getiriyoruz ve satıyoruz. Fiyatlar geçtiğimiz senenin de altında. Bu hem bizi hem de müşterilerimizi memnun etmekte” dedi.

Diyetisyen Selin Söylemez ise karpuzun faydaları hakkında yaptığı açıklamada; “Karpuz içerdiği su miktarı ile aşırı sıcaklarda vücudun serinlemesine yardımcı bir meyvedir. Tadını meyve şekeri olan früktozdan alır. Karbonhidrat değeri diğer meyvelere göre daha düşük bir meyvedir. Su içeriği yüksek olduğu için tüketilebilecek miktarı diğer meyvelere göre fazladır.

 100 gr karpuzda 7 mg C vitamini vardır. Bu da yetişkin bir insanın C vitamini ihtiyacının yaklaşık % 15’ ini karşılar. C vitamini vücudun bağışıklık sistemini ayakta tutar, diş etlerinin sağlıklı olmasını sağlar, kolesterol metabolizmasında rol alır. En büyük özeliği ise vücudumuza giren kanserojen maddeleri etkisiz hale getirir. İçerdiği yüksek potasyum vücudun asit- baz dengesini sağlar. Kan basıncını düzenlenmesine yardımcı olur. Potasyum miktarının yeterli seviyede olması sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışmasında önemli bir yeri vardır. 100 gr karpuzda 320 mg potasyum vardır.

 Yine A vitamini açısından iyi bir kaynaktır.100 gr karpuzdan A vitamini ihtiyacımızın % 8 kadarını karşılarız. A vitamini enfeksiyonlara karşı koruyucu, cildin yapısı ve canlılığı için gereklidir. Göz sağlığı için gereklidir. Aynı zamanda C vitamini gibi A vitamini de kansere yakalanma riskini azaltan vitaminlerdendir. Yeterli seviyede alınan A vitamini solunum- yemek borusu, idrar yolları, mide, prostat, akciğer ve kalınbağırsak, rectum kanserlerine yakalanma riskini azaltır.” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet