Skip Navigation Links

Oramiral Ataç'tan paha biçilmez hediye..

Oramiral Ataç, müzeye Osmanlı Padişahlarından 3. Ahmet'in kılıcını hediye etti..

Gündem   A+a-

Oramiral Ataç, müzeye Osmanlı Padişahlarından 3. Ahmet’in kılıcını hediye etti..
İskenderun’un ilk müzesi Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından törenle açıldı.

İskenderun Atatürk bulvarı üzerinde açılışı gerçekleştirilen Deniz Müzesinin açılış töreninde konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç "İskenderun'a Türkiye'nin üçüncü deniz müzesini kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Bundan sonra Mersin, Samsun ve Giresun'a da müze açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Gelecek nesillerimize özellikle çocuklarımıza denizi sevdirmemiz ve denizlerimizden faydalanmamız lazım."dedi.
 

Konuşmaların ardından müzeye katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından plaket takdim edildi. İskenderun deniz Müzesi ve kültür evinin açılışını Oramiral Metin Ataç, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek birlikte yaptı. Müzenin açılmasının ardından protokol üyeleri Deniz müzesini gezme ve inceleme imkanı buldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Ürdün'deki Gani Müşerref Şahab Ahmed El Rıfai, El Hüseyni, El Şafii ve El Esari ailesi tarafından, 1703 yılında Omanlı padişahı Üncünü Ahmed'in yaptırmış olduğu 100 kılınçtan 52.ncisini kendilerine hediye ettiklerini belirterek, "Ben de bu tarihi Osmanlı kılıcını İskenderun Müzesi'ne hediye ediyorum. Hayırlı olsun." dedi. İskenderun Deniz müzesi ve kültür evinde, Çanakkale ve İstanbul'dan getirilen tarihi eserlerin yanı sıra Hatay ve yöresinde yaşayan vatandaşların müzeye hediye ettikleri tarihi eserler sergileniyor. İskenderun Deniz müzesi ve Kültür Evi protokolün gezmesinin ardından halka açıldı ve vatandaşlar da heyecanla bekledikleri müzeyi gezme imkanı buldu.Or Amilar Ataç’ın müzeden ayrılışı sırasında dışarıda toplanan kalabalık Ataç’ı alkışlarla uğurladı.
 

Açılış törenine İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Erdal Bucak, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet