Skip Navigation Links

HATSU'dan Kararla İlgili Açıklama

HATSU Hatay İdare Mahkemesi’nin Reyhanlı ilçemizdeki iş yerlerinin su fiyatları ile ilgili verdiği kararın bazı ilçe belediye başkanlarınca

HATSU'dan Kararla İlgili Açıklama

Gündem   A+a-

çarpıtılarak kamuoyuna yanlış yansıtılması üzerine bir açıklama yaptı.

HATSU’nun açıklaması şöyle;

Hatay İdare Mahkemesinde devam eden davada mahkeme işyeri su fiyatlarının sadece Reyhanlı ilçesindeki işyerleri ile ilgili olarak yürütmesinin durdurulması kararını vermiştir. Ancak davada davacının diğer taleplerini ise reddetmiştir. Karar 12.05.2015 tarihinde verilmiş olup, karar henüz kesinleşmemiştir. Mahkeme kararında ‘’Açıklanan nedenlerle; dava konusu Tarifenin hukuka aykırılığı açık olan Reyhanlı İlçesi‘nde mevcut işyerleri için m3 fiyatının 8,50 olarak belirlenmesine ilişkin kısmının uygulanmasını halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, dava konusu Tarifenin diğer kısımları bakımından yürütmenin durdurulması isteminin reddine, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere’’ şeklinde karar vermiştir. Yani söz konusu karar, sadece Reyhanlı ilçemizdeki işyerlerini ilgilendirmekle beraber, Hatay ‘ın diğer ilçeleriyle bir ilgisi olmadığı gibi diğer tarifeler için yürütmeyi durdurma reddedilmiştir.

HATSU olarak; mahkemenin Reyhanlı ilçesindeki işyerleri için yüksek bulduğu 8,50 TL tarifesinin düşürülmesi için 20.03.2015 tarihinde Olağanüstü Genel Kurula sunduğumuz teklif Genel Kurulca oy çokluğuyla reddedilmiş olup işyeri, sanayi ve inşaatların fiyat tarifesinin indirilmesi için HATSU tarafından zaten yargıya başvurulmuştur.

Bazı ilçe belediye başkanları ile büyükşehir belediye meclis üyeleri konuyu çarpıtan mesaj, mail ve açıklamalar yapmak suretiyle kamuoyunu yanıltmaktadırlar. Mahkeme kararı sadece Reyhanlı ilçesinde bulunan işyerlerini kapsamakta olup, meskenlerdeki ve diğer yerlerdeki su fiyatlarının durdurulmasına yönelik talep ise reddedilmiştir.

Bu karar açık olarak mahkeme kararında mevcuttur. Başka haber, bilgi ve duyumlara itibar etmememiz rica olunur.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet