Skip Navigation Links

Bölge işadamlarından Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’a Destek..

Bölgenin yakından tanıdığı başarılı işadamları Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Bölge işadamlarından Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’a Destek.. Web
TV

Gündem   A+a-

Mustafa Baştuğ ile bölgede bir çok önemli mimari projeyi hayata geçiren İTSO Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut’un da Payas Yakacık Ortaokulu ve Lisesi’nden arkadaşı olan Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, gazetecilerle biraraya geldi.

Bölge işadamlarından Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’a Destek..

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTÜ)’nün kurulmasının ardından kurucu rektör adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Aynı zamanda bölgenin yakından tanıdığı başarılı işadamları Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ ile bölgede bir çok önemli mimari projeyi hayata geçiren İTSO Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut’un da Payas Yakacık Ortaokulu ve Lisesi’nden arkadaşı olan Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, neden İSTÜ’nün kurucu rektörlüğüne aday olduğunu anlattı ve yapabileceklerini sıralarken de, halen görev yaptığı Aksaraya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinde yaptıklarını sıraladı.

Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, İskenderun’la ilgili hayallerinin gerçeklemesi için İskenderun Teknik Üniversitesi’nin önemli bir adım olduğunu belirtirken, bölgede güçlü bir lobi ve sinerji oluşması için üniversitenin öncülüğünün önemine dikkat çekti ve okul arkadaşı Profesör Doktor Süleyman Yılmaz’ın İSTÜ Kurucu Rektörlüğü girişimini desteklediklerini söyledi.

İTSO Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut da aynı duygularla okul arkadaşı Profesör Doktor Süleyman Yılmaz’ın İSTÜ Kurucu rektörü olmasının bölgenin kalkınmasına büyük fayda sağlayacağna olan inancını ifade etti.

İşdünyasının önemli isimleri Mustafa Baştuğ ve Murat Sonel Aykut’un destek verdikleri İSTÜ Kurucu Rektör Adayı Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, “Teknik alt yapı ve donanımıyla çevresine fikir ve proje üretebilecek teknik üniversitenin mensuplarının aidiyet duygusuyla, akademik birikimiyle içinde yaşadıkları şehre ve topluma katma değer üretmeleri birincil ödevidir. Üniversiteler bu ödeviyle şehrin lokomotif gücünü temsil ederler” diyerek yol haritasının çıkış noktasını ortaya koydu.

Üniversite sanayi işbirlliğine verdiği önemi ifade eden Profesör Doktor Süleyman Yılmaz, “Bir üniversitenin misyonunda sosyal hayata dair üniversite-toplum işbirliği, sivil toplum kuruluşlarıyla senkronize çalışması ne kadar önemliyse, sürdürülebilir kalkınmaya katkı vermek için üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge çalışmaları, İnovasyon çıktıları da o kadar önemlidir. Bu anlamda teknik çerçevede kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi bu alanda önemli bir motivasyon kaynağı olacak ve bilim ve Sanayii bakanlığının teşvikiyle kurulan teknoparklarla üniversitenin beynini, sanayicinin yatırımları doğrultusunda beklentileriyle buluşturacaktır. “ dedi.

İSTÜ Kurucu Rektör Adayı Profesör Doktor Süleyman Yılmaz konuşmasında şöyle dedi:

“Medeniyetlerin ve farklı kültürlerin kesişim noktası olan Hatay İlimizde Mustafa Kemal Üniversitesinden sonra bilim, teknoloji ve sanayi alanında bölgesel ihtiyaca cevap verebilecek bir üniversitenin kurulmasında emeği geçen kurucu siyasi ve akil iradeye, girişimci sivil toplum kuruluşlarımıza memleketim adına teşekkür ederim.

Özellikle körfez ve liman ard bölgesindeki yükselen sanayi ile doğal kaynakların verimli işlenmesinde öngörülerini iş dünyasına katma değer olarak kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi kurumsal kimliğini kazanarak beklentilere en kısa zamanda cevap vereceğini düşünmekteyim.  Teknik alt yapı ve donanımıyla çevresine fikir ve proje üretebilecek teknik üniversitenin mensuplarının aidiyet duygusuyla, akademik birikimiyle içinde yaşadıkları şehre ve topluma katma değer üretmeleri birincil ödevidir. Üniversiteler bu ödeviyle şehrin lokomotif gücünü temsil ederler.

Bir üniversitenin misyonunda sosyal hayata dair üniversite-toplum işbirliği, sivil toplum kuruluşlarıyla senkronize çalışması ne kadar önemliyse, sürdürülebilir kalkınmaya katkı vermek için üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge çalışmaları, İnovasyon çıktıları da o kadar önemlidir. Bu anlamda teknik çerçevede kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi bu alanda önemli bir motivasyon kaynağı olacak ve bilim ve Sanayii bakanlığının teşvikiyle kurulan teknoparklarla üniversitenin beynini, sanayicinin yatırımları doğrultusunda beklentileriyle buluşturacaktır.

Modern dünyanın üniversite anlayışında, üniversiteler her türlü siyasi ve ticari kaygılardan uzak bilim, fikir ve teknoloji üretmeyi esas edinirken, toplumunun kültürel değerlerine fikri çeşitliliğine saygılı olmak durumunda,  bu renkliliği ve özgünlüğü korumak adına akademik katkı vermek zorundadır.

Biryandan çevresindeki durumları tespit ederek, sürdürülebilir kalkınmaya öngörüleriyle öncülük ederken, diğer yandan iç dinamiklerini ve kurumsal yapısını güçlendirip, kaliye uygulamaları ve uluslararası standartlara uygun akreditasyon sürecini yönetmelidir.

Kurumsal kimliğine uygun vizyon, misyon ve temel değerleriyle oluşan bir İskenderun Teknik Üniversitesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bunun gerçekleştirmek için, siyasetinden yerel yönetimlerine sanayicisinden sivil toplum kuruluşlarına, bürokrasisisinden basın kuruluşlarına, kısaca şehrin tüm kültürel katmanlarının vereceği yoğun desteğe ihtiyaç vardır.

Şimdiye kadar almış olduğumuz, akademik terbiye ve disiplini, kazanmış olduğum bilgi ve deneyimi, iddialı olduğum yönetim organizasyonu yeteneğimi İskenderun Teknik Üniversitesi aracılığıyla bu topraklarda doğup yetiştiğim memleketimle paylaşmayı diliyorum.

Böylece İskenderun Teknik Üniversitesi Kurucu rektörlüğüne adaylığımı huzurunuzda yineliyorum. Böyle kutsal bir görevde şehrin beni yalnız bırakmayacağına inancım tamdır.”

Prof. Dr. Süleyman Yılmaz kimdir?

1970 yılında Hatay Dörtyol’da doğan Profesör Yılmaz; ilk, orta ve lise eğitimini Payas’ta, lisans eğitimini Dicle Üniversitesi Fizik Bölümünde,  master eğitimini Fırat Üniversitesi Fizik Anabilim Dalında yarıiletken malzemeler üzerine, doktora eğitimini Çukurova Üniversitesi Fizik Anabilim Dalında dielektrik malzemeler üzerine tamamladı.
MEB’te 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında asistanlığa başladığı Harran Üniversitesi’nde profesörlüğe kadar çalıştı. Harran Üniversitesinde Sıvı Kristaller Araştırma Laboratuvarını kurdu. Burada; 2 doktora öğrencisi, 7 yüksek lisans öğrencisi yetiştirdi. Aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu Akademisyenler Vakfı aracılığı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sosyal hayata dair bölgenin en büyük problemleri olan terör, feodalite, töre cinayetleri, sokak çocukları, demokratik açılım gibi pek çok hayati konusuna katkı verecek ve farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlendi. 2010 yılında Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile bölge illerinin üniversitelerindeki akademisyenlerle heyet halinde Suriye Yüksek Öğretim Bakanlığı, Şam Üniversitesi Rektörlüğü, Şam Büyükelçiliğinde yükseköğretime dair görüşmeler yaptı. Yapılan akademik ve ar-ge üzerine görüşmeleri rapora dönüştürüp, Yükseköğretim Kuruluna sundu. Yurtdışında pek çok ülkede bilimsel toplantılara bildiri ile katılan Yılmaz, 2008 yılında sıvı kristallerde moleküler yönlendirme üzerine doktora sonrası araştırma, 2011 yılında ise davetli bilim adamı olarak Belçika Katolik Leuven Üniversitesinde bulundu. Sivil Toplum Kuruluşlarında etkin rol alan Yılmaz, Şanlıurfa Kent Konseyine akademik destek verdi.
Profesör Yılmaz, 2012 yılından itibaren Aksaray Üniversitesi Rektörünün davetiyle Eğitim Fakültesi Dekanlığına atandı. Dekanlığı sürecinde Yükseköğretimi ilgilendiren konular üzerine YÖK’ün çalıştaylarına katıldı ve Aksaray Üniversitesini temsilen yeni YÖK yasasına akademik destek verdi. 2013 yılında büyük katılımla yükseköğretimin stratejileri, problemleri ve işleyişini konu alan Uluslararası Yükseköğretim Sempozyumunu Aksaray’da gerçekleştirdi. Sivil topluma dönük çalışmalara Aksaray’da da devam etmekte olup, Aksaray Yüksek Öğrenim Vakfı’nın yönetim kurulu üyesidir. Temel Bilimlerin yeniden canlanması için Milli Eğitimin öğrencilerine yönelik her yıl geleneksel bilim, sanat ve kültür fuarı düzenleyen Yılmaz, Aksaray’ın sosyal dokusuna dair Orta Anadolu illerini kapsayan Orta Anadolu Toplum ve Aile Çalıştayının iller arasında moderatörlüğünü yürütmektedir. Profesör Yılmaz, yönetim organizasyonunda gösterdiği başarı ile üstlendiği Eğitim Fakültesi Dekanlığında üç yıl içinde akademisyen, öğrenci ve aktif bölüm sayısını üç katına çıkardı. Uzun yıllar ülkemizin farklı illerinde hizmet veren Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, akademik birikimini, tecrübesini ve enerjisini memleketi olan Hatay’da değerlendirmeyi niyet ederek, İskenderun Teknik Üniversitesi için Kurucu Rektörlüğe aday olduğunu söyledi.

Bölge işadamlarından Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’a Destek..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet