Skip Navigation Links

Bu daha başlangıç!

Arsuz Belediyesi, Karaağaç Mahallesi’nde hem halka, hem de esnafa yakışan bir semt pazarı için ilk temeli attı

Bu daha başlangıç!Web
TV
Foto
Galeri

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediyesi, Arsuzlular’ın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasına imkan sağlayacak olan Karaağaç Semt Pazarı’nın temelini törenle attı. Yapımını Murat Sonel Aykut, Gazi Ger ve Mesut Karasu’nun üstlendiği Karaağaç Semt Pazarı’nın temeline ilk harcı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, davetlilerle birlikte döktü. Arsuz’un ilçe olmasının ardından ilk kez gerçekleşen temel atma töreninde Başkan Nazım Culha, “Bu daha başlangıç” diyerek hizmetlerin peş peşe geleceği müjdesini verirken, modern bir kent yaratma konusundaki kararlılığıyla da bir kez daha güven tazeledi.

 

Törene yoğun katılım

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma törenine CHP Hatay Milletvekili Adayları Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Riyat Kırmızıoğlu ve Sonay Aykut, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve eşi Meryem Yaman, Arsuz Emniyet Müdürü H. Osman Akçakoca, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Zekeriya Bulut,  Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı Şekip Abacı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, İskenderun Teknik Üniversitesi rektör adayı ve Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Halkla paylaşmak en büyük zenginlik”

Törenin açılış konuşmasını yapan İşadamı Murat Sonel Aykut, Arsuz Belediyesi’nin örnek bir belediyecilik anlayışı sergilediğini belirterek, “Anlayışımızda zenginliğin sadece bireysel değil, toplum olarak yaşamanın önemini ön planda gören insanlarız. Karaağaç Semt Pazarı’nı Murat Aykut, Gazi Ger ve Mesut Karasu ortaklığıyla yapıyoruz. Yaptığımız bu sosyal sorumluluk projesinin amacına ulaşacağına yürekten inanıyorum. Burada oluşturulan tesis, belki bir gün birinin başının ağırmasına, belki birinin ıslanmasına, belki de birinin burnunun kanamasına engel olacaktır. Bunun için bu tesisi yapmaktan şeref ve onur duyuyoruz. Çok üzülerek söylüyorum ki toplumumuzun en büyük eksikliği; siyasilerin sorunların çözümü için bir türlü hızlı hareket etmemeleridir. Yeni oluşturulan Arsuz Belediyesi bunu aşarak, örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Bu konuda, bize böyle bir tesisin yapılmasına vesile olduğu için, Arsuz ilçesinin kurulmasında doğru adım attığı için hepinizin huzurunda Arsuz Belediye Başkanı Sayın Nazım Culha’ya teşekkür ederim. Buraya gelmeniz bizi onurlandırmıştır, güçlendirmiştir. Yaptığımız her alın teri emeği şu anda karşılığını almış bulunuyor” dedi.

“Modern kentin gerektirdiği gibi bir semt pazarı”

Karaağaç Semt Pazarı ile vatandaşların 6 bin metrekarelik alanda alışverişlerini, sağlıklı, düzenli ve kaliteli bir ortamda yapabileceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bir yılı aşkın bir sürede ilçe belediyemiz yapılanma sürecini yaşadı. Göreve geldiğimiz günden itibaren iki büyük ve bir küçük ölçekli üç sel felaketi yaşadık. Büyükşehir Yasası’nın da tam olarak oturmasını beklemek gibi nedenlerden dolayı öngördüğümüz projelere başlamamız bu zamana kadar sarktı. Semt pazarımız ilk temel atma törenimiz ve bundan sonra da projelerimiz peş peşe gelecek. Karaağaç Semt Pazarı projemiz 5 bin 770 metrekare alan üzerinde, 2770 m2 alana 90 adet tezgah, 10 WC, zabıta ofis binası, 56 m2’lik dinlenme tesisi ve kafeteryası ile 3 bin m2’lik otopark alanıyla en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlandı. Buradaki mevcut semt pazarımız; 15-20 yıldır ilkel koşullarda hem vatandaşlara, hem de esnafımıza sıkıntı içerisinde hizmet veriyordu. Bizler de modern ve çağdaş bir kentin gerektirdiği şekliyle bir semt pazarı yaratma düşüncesiyle yola çıktık. Bu konuda kadim dostum Murat Aykut da devreye girdi. ‘Biz burada yaşıyoruz, burada ticaret yapıyoruz, bu çorbada bizim de katkımız olsun’ dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Enkaz edebiyatı yapmadık, yapmayız!”

Arsuz’un hizmete aç ve hizmete susamış bir ilçe olduğunu belirterek, işadamlarına çağrıda bulunan Culha, “Belediyelerin mali durumuna girmek istemiyorum. Çünkü enkaz edebiyatına başlayan belediye başkanlarının hiçbir şey yapamayacağını hepimiz biliyoruz. Biz 13 ayı geride bıraktık, 14’üncü aydayız. Bugüne kadar enkaz edebiyatına girmedik, girmeyeceğiz de. Bu göreve talip olurken kentin çok ciddi anlamda sorunları olduğunu biliyorduk. Arsuz yeni bir ilçe.. Eksiği çok.. Hizmete aç ve hizmete susamış bir ilçe.. Belediye olarak eksikleri çok iyi iliyoruz ve belediyenin imkânlarını doğru bir şekilde hedef alarak, o imkânlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İşadamlarımızın bu konuda desteklerini istiyoruz. İlçemizin rantı, ilçemize aittir. Kesinlikle bireylere ve yöneticilere ait değildir. Destek isterken, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Burada istihdam sağlayacak olan işadamlarımız, vatandaşlarımız veya esnafımız, bize destek verseler de vermeseler de her türlü desteği ve hak ettikleri kolaylığı Arsuz Belediyesi’nden göreceklerdir” dedi.

 

“Projeler peş peşe gelecek”

Hayata geçirecekleri projelerle Arsuz’un değerini kat be kat arttıracaklarının altını çizerek, yeni projelerin müjdesini veren Başkan Nazım Culha, “Arsuz, bütün Hatay’ı ilgilendiriyor. Yazın nüfusumuz 300 bini buluyor. Bunun yaklaşık 150 bini gerek yurt içinden, gerek yurt dışından olmak üzere, şu anda ilçemizde ikamet eden Arsuzlu vatandaşlarımızın dışındaki kişilerden oluşuyor. İlçemizi hem ulusal, hem de uluslararası boyutta tanıtmak için hızlı hareket ediyoruz. En kıza zamanda yine Karaağaç Mahallemizde sosyal tesisin temelini atacağız. Aynı mahallemizde bir köprü projemiz başlayacak. Nardüzü Mahallemizde yakın bir zamanda ziyaretin içerisinde bir namazgâh yapılacağının müjdesini de vermek istiyorum. Bizlere verdiğiniz manevi destek, ekonomik destek ve anlayış desteğiyle daha önce söz verdiğimiz tüm projeleri peş peşe hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Semt pazarının başta Karaağaç Halkı, daha sonra bütün Arsuz ve Hatay halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kurban kesilmesinin ardından Başkan Nazım Culha, semt pazarını yapmayı üstlenen Murat Sonel Aykut ve Mesut Karasu’nun yanısıra davetlilerle birlikte butona basarak, Karaağaç Semt Pazarı için ilk harcı döktü.

Bu daha başlangıç! foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Bu daha başlangıç! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet