Skip Navigation Links

Fahri Konsolos Faruk Rende de Katıldı..

Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende,

Fahri Konsolos Faruk Rende de Katıldı..

Gündem   A+a-

 Eskişehir Fahri konsolosluğunu üstlenen Firizhan Kanatlı’yı düzenlenen törende yalnız bırakmadı. Türkiye ve Romanya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve dahi iyi noktalara gelmesi için mücadele eden Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende, Romanya’nın bir dostluk köprüsü töreninde daha yer alarak katsını sürdürdü.

ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Romanya Eskişehir Fahri Konsolosluğu görevini üstlendi. Düzenlenen törene Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende de katıldı. Yapılan açılış töreninde konuşan Firuzhan Kanatlı, Fahri Konsolosluk görevinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Global bir marka
 Eskişehir ile Krowa’nın birbirine benzer özellikler taşıdığına değinen Kanatlı, “Fırsatları görerek Romanya’da 40 milyon Euro’luk yatırım yapıyoruz. 2015 yılı sonunda fabrikamız hizmete girecek. Bu imkanlarla Eti global bir marka olarak yoluna hızla devam edecek” dedi.

Çok sayıda davetli
 Sempre Restoran’da dün gerçekleşen görkemli açılış törenine Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Romanya İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende, ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ile çok sayıda davetli katıldı.

Küresel güç kazanıyoruz
 Törende konuşan Firuzhan Kanatlı, Romanya Eskişehir Fahri Konsolosluğu görevini üstlenmenin mutluluğu yaşadığını kaydederek, “50 yılı aşkın süredir üretimlerimiz Eskişehir’de yapılmaktadır. Ancak önemli küresel bir güç kazanmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında Romanya’da ilk yurt dışı atılımımızı yaptık. Bu aşamada Romanya hükümeti ve Krowa’daki yetkililer ile ilişkilerimizi geliştirme fırsatı elde ettik” dedi.

 40 milyon euro’luk yatırım
 Yatırım kararı almadan önce bölgede uzun soluklu fizibiliteler yaptıklarına değinen Kanatlı, şunları söyledi: “Eskişehir ile Krowa’nın birbirine benzediğini gördük. Krowa’da da çok kaliteli buğday bulunuyor. Biz bu fırsatları görerek Romanya’da 40 milyon Euro’luk yatırım yapıyoruz. 2015 yılı sonunda fabrikamız hizmete girecek. Bu imkanlarla Eti global bir marka olarak yoluna hızla devam edecek”

Başarılı ticari ilişkiler kuruyoruz
 Kanatlı’nın ardından Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei, “Firuzhan Kanatlı’nın söylediği gibi başarılı ticari ilişkiler kuruyoruz” diyerek, şöyle konuştu: “Fahri Konsolosluğun Eskişehir’de açılması çok önemli. Özellikle Türkiye’nin gelişimi bu şehirde görülebilir. Sanayi bölgesi olarak Eskişehir başı çekiyor. Teknoloji ile birlikte başta Eti gibi büyük şirketlerin merkezi konumunda. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınması için destek sağlayacağımıza söz veriyorum”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet