Skip Navigation Links

Kök Hücre Bağışı Kampanyasına İskenderun Şehir Kulübü'nden Destek

Kızılay Kan Merkezinin düzenlediği kök hücre bağışı kampanyasına Hatay'ın İskenderun İlçe Şehir Kulübü de destek verdi.

Kök Hücre Bağışı Kampanyasına İskenderun Şehir Kulübü'nden Destek

İskenderun   A+a-

Kök Hücre bağışı için numune örneği veren İskenderun Şehir Kulübü üyeleri, Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Bölge Yetkilisi Özge Er'den bilgi aldılar.
Kök hücre bağışı kampanyasının Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye ve çevre ilçelerinde devam ettiğini söyleyen Özge Er, yüzlerce kök hücre nakli bekleyen hastalar olduğuna vurgu yapıp kök hücrelerinde eşleşme olmasının yüzlerce hastadan birinin hayatını kurtarabileceğini belirtti. Er, şöyle konuştu:
"Bağışlarımızda kök hücre numunesi için 3 tip örnek alıyoruz. Alınan numunelerden iki tanesi test tüpü bir tanesi de HLA tüpünün örneği. Test tüplerinde herhangi bir bulaşıcı hastalığın olup olmadığının kontrolü yapılıyor. Eşleşme olduğu takdirde bağışlarımız kan verirmiş gibi kolay bir yöntemle hasta kişiye naklediliyor. Ve bu şekilde yüzlerce hastadan birinin nokta atışı olarak hayatını kurtarmış oluyoruz. Bu yüzden bütün bağışçılarımızı Kızılay noktalarına gelip kök hücre için bağışçı olmaya davet ediyoruz."
Kök hücre bağışında korkulacak bir durum olmadığını ve kök hücre naklinin lösemi ile talasemi gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını kaydeden Er, bu yöntemin kan bağışıyla aynı anda yapılabildiğini ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet