Skip Navigation Links

Kızılay İskenderun'da Sevgi Butiği ve Aşevi Açıldı

Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, Ümit Günay’ın başkanlığında hizmet ataklarını sürdürüyor.

Kızılay İskenderun'da Sevgi Butiği ve Aşevi Açıldı

Sağlık   A+a-

Bünyesinde üniversite öğrencilerini barındıran bir yurdun da bulunduğu Türk Kızılayı İskenderun şubesi tarafından, aynı binada ihtiyaç sahibi öğrenciler için Sevgi Butiği ve Aşevi hizmete açıldı.

İstanbul Merter Kızılay Şube Başkanı Ercan Tan’ın öncülüğünde başlatılan, daha sonra Türkiye geneline yayılan proje kapsamında İskenderun’da açılan Sevgi ButiğiTürk Kızılayı’nın Türkiye genelindeki 11. Şubesi olarak törenle açıldı.

İlköğretim çağındaki öğrenciler dahil, ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin giyim ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmete açılan sevgi butiğinde yeni, güncel, kullanılmamış giyim eşyaları bulunuyor.

Emeği geçenlere, katkıda bulunanlara teşekkür plaketlerinin sunumunun ardından Sevgi Butiği’nin açılış kordelası Kaymakam Hasan Özyiğit tarafından kesildi. Açılışın ardından kapasitesi artırılan ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin beslenmesine yönelik Aş Evi de törenle hizmete açıldı. Açılışta hazır bulunan konuklara Türk Kızılay İskenderun Şubesi başkanı Ümit Günay’ın önderliğinde şube yönetim kurulu üyeleri, Kızılay gönüllüleri ve MKÜ öğrencileri kavurma, pilav ve ikramda bulunarak sıcak ev sahipliği yaptılar.

Yurt binası ve bazı birimlerin konuklar tarafından ziyareti ve yasin-i şerif okunmasının ardından açılış töreni sona erdi.

Törende İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’in yanı sıra,belediye başkan vekili Hıdır Güneş,Türk Kızılayı genel merkez yönetim kurulu üyesi Gülay Aslan,Merter şube başkanı Ercan Tan, MKÜ Mühendislik fakültesi dekanı Prof. Dr. Güray Çam, İ.M.Y.O.  müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Yrd. Doç. Ayşegül Karakelle, , belediye başkan yardımcısı Ergün Gözüküçük, İSTUDER başkanı Sabahattin Uygun, Belediye meclis üyeleri, İŞKUR ilçe müdürü Mehmet Yüksel, bir kısım MKÜ öğrencileri ile kalabalık topluluk hazır bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet