Skip Navigation Links

Polis Cinayeti Film Gibi Yöntemle Çözdü

Adana'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kocavezir İş Merkezi eski Başkanı Hasan Gökçe'nin katiline

Polis Cinayeti Film Gibi Yöntemle Çözdü

Adana   A+a-

ve olayın azmettiricisine polis, katil zanlısına Gökçe'yi öldürdüğü için hediye edilen otomobilden ulaştı.
Olay, Seyhan ilçesi Emek Mahallesi'nde 18 Şubat 2015 günü meydana geldi. Kocavezir İş Merkezi'nde iki kez başkanlık yapan Hasan Gökçe (45), saat 18.30'da evine gitmek için 01 DBK 88 plakalı otomobiliyle evine doğru yola çıktı. Emek Mahallesi'ndeki evinin önünde otomobili park eden Gökçe, kimliği belirsiz bir kişi tarafından vuruldu. Kanlar içinde yere yığılan Gökçe, eşinin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gökçe'nin hayatını kaybetmesinin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği cinayeti çözmek için özel bir ekip oluşturdu. Ekip, cinayeti aydınlatmak için gece gündüz demeden 24 saat çalıştı. Polis, katilin geldiği ve kaçtığı Bakım Yurdu Caddesi'ndeki yaklaşık 50 güvenlik kamerasını tek tek inceledi. Polis, bir motosikletin olayın olduğu saatte Gökçe'nin evinin önüne geldiğini ve bir kişinin indiğini, kısa süre sonra da gittiğini tespit etti. Bu arada polis, Gökçe'ye Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanıyken 30 Temmuz 2011 yılında iş merkezinin önünde silahlı saldırı yapıldığını, Gökçe'nin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirleyerek, bu olayı da araştırmaya başladı. Polis, yaptığı araştırmada silahlı saldırıyı Kocavezir İş Merkezi'nde başkanlık yaparken cezaevine giren Garip E.'nin yaptırdığını belirledi. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde Gökçe ailesi ile Garip E. arasında Kovacezir İş Merkezi Başkanlığı yüzünden husumet olduğunu, Garip E.'nin hapse girmesinde Gökçe ailesinin parmağı olduğunu düşünerek aileye karşı düşmanlık beslediğini de tespit etti.
GÖKÇE'Yİ ÖLDÜRMEYE KARŞILIK VERİLEN OTOMOBİL SONLARI OLDU
Polis, Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle Garip E.'nin cinayetle alakası olabileceğinden takip başlattı. Polis, Garip E.'nin kiralık katil tutabileceğini düşünerek, hesapları ve oto galerisinden kimlere otomobil satışı yapıldığını tek tek incelemeye aldı. Polis, Garip E.'nin 3 ay içinde otomobil sattığı yaklaşık 150 kişiyle görüştü. Yapılan bu görüşmelerde bir kişiye satılan otomobilin kısa bir süre sonra ikinci kişiye, kısa bir süre sonra da üçüncü kişiye satıldığı tespit edildi. Polis, bunun üzerine Garip E.'nin kiralık katil tutarak Gökçe'yi öldürdüğünü delillendirdi.
ŞAFAK VAKTİ OPERASYONLA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis, gerekli delilleri topladıktan sonra şafak vakti 10 ayrı adrese baskın yaptı. Baskında polis, Gökçe'yi öldürmeye azmettirmek suçlamasıyla Garip E.'yi, kiralık katil olarak Fatih O.'yu, katilin silahını saklayıp ona yardım ettiği iddiasıyla Cihan Ö.'yü, Garip E.'nin sevgilisi M.B. ile birlikte 1'i kadın 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde kiralık katile otomobil sözü verildiği, bunu da Garip E.'nin polis inceleme yapması durumunda ortaya çıkmaması için iki ayrı kişiye sattıktan sonra kiralık katile ulaştırdığı belirlendi.
İŞ, OTOMOBİL VE 30 BİN LİRA PARA İÇİN ÖLDÜRDÜ
Kiralık katil Fatih O., Garip E.'nin oğluyla cezaevinde tanıştığını, cezaevinden çıktıktan sonra Garip E.'nin kendisinin yanına gelerek bir kişiyi öldürmesi karşılığında kendisine iş, otomobil ve 30 bin lira para vereceğini söylediğini belirterek, "Bende bu kadar şeyi duyunca işi kabul ettim, Hasan Gökçe'yi takip edip evinin önünde silahla öldürdüm" dedi. Gözaltına alınan Garip E.'nin sevgilisi M.B.'nin de olay öncesi ve sonrasında cinayeti bildiği ve Gökçe'yi sevgilisinin öldürttüğünü söylediği öğrenildi.
Zanlılar sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Bu arada bir zanlı, "Ben suçsuzum, Gökçe'yi Fatih öldürdü" dedi. Garip E. cinayete azmettirmek, Fatih O. adam öldürmek, Cihan Ö. ise katile yardım ve yataklık suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2'si kadın 7 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
GÖKÇE'NİN BAŞKAN AĞABEYİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Gökçe'nin 25 Şubat 2009 yılında Kocavezir İş Merkezi Başkanı olan ağabeyi Hikmet Gökçe'nin de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu arada Hikmet Gökçe'nin küçük oğlu Mustafa Gökçe'nin de 1 Ocak 2011'de İstiklal Mahallesi'ndeki evinin önünde babası gibi silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Gökçe'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alarak kurtulduğu belirtildi. Hasan Gökçe cinayetini çözen polis, şimdi de özel ekip kurarak 6 yıl önce işlenen cinayeti çözmek için çalışma başlattı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet