Skip Navigation Links

İskenderun'lu Genç Doktorun Başarısı

Ülke ülke gezerek şifa arayan Avustralyalı Türk Cemil Tanrıkulu, aradığı doktoru başkentte buldu

İskenderun'lu Genç Doktorun Başarısı

Sağlık   A+a-

Uzun yıllar İskenderun Devlet Hastanesi'nde görev yapan merhum Diş Doktoru Mustafa Gülpınar'ın doktor olan çocuklarından Kamil Gülpınar ile ilgili başarı haberi, ulusal gazetelerde yer aldı.
2 ağabeyi doktor 1 kardeşi eczacı olan Genel Cerrah Doç.Dr.Kamil Gülpınar, başarılı ameliyatlarıyla adını duyuruyor.
Son olarak 145 kg.olan bir hastaya yaptığı ameliyat ulusal basında yer aldı.

Ülke ülke gezerek şifa arayan Avustralyalı Türk Cemil Tanrıkulu, aradığı doktoru başkentte buldu

Obezite nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve 145 kiloya ulaşan 40 yaşındaki Cemil Tanrıkulu, zayıflamak için Türk doktorlarını tercih etti. İnternetten iki yıl boyunca araştırma yaptığını ve yaklaşık 400 tedavi yöntemi izlediğini belirten Tanrıkulu, "Kilolarım nedeniyle artık sokağa çıkamayınca tedavi olmaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Türkiye'deki tüm hastaneleri inceledim ve Doç. Dr. Kamil Gülpınar'ı buldum. Doktor beyle tanışınca da burada tedavi olmaya karar verdim, bu tedavi için dünyanın öbür ucundan geldim ve çok memnunum" dedi.

"BU HASTALI K HAYATIMI ÇALDI"
Yaklaşık 20 yıldır Avustralya'da yaşamasına rağmen oradaki doktorlara güvenmediğini vurgulayan Tanrıkulu, "Ben yurt dışında yaşayan ama memleketini özleyen biri olarak kendimi Türk doktorlara emanet ettim" diye konuştu. Kararında, Türkiye'nin sağlık alanında çok ileri tekniklere sahip olmasının da etkili olduğunu belirten Tanrıkulu, "Buradaki insanlar genelde Türkiye'yi beğenmiyorlar ama ben buradaki ilgiyi dışarıda görmedim. '24 saat arayabilirsin' diyen doktorlar var, hastane ve tedavideki artıları da ekstra" dedi. Uzun yıllar çok çeşitli diyetler uyguladığını, buna rağmen hızla kilo aldığını söyleyen Tanrıkulu, "Kilo aldıktan sonra tüm çevremi kaybettim, bu hastalık benden tüm hayatımı çaldı" dedi. Tanrıkulu, "Özgüveni yüksek biriydim ama obeziteyle birlikte kendime olan güvenimi kaybettim. Ama artık tüm bunlar sona erdi" şeklinde konuştu.

ŞEKER, TANSİYON VE SİGARAYA VEDA
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi ve Obezite Uzmanı Doç.Dr. Kamil Gülpınar ise, mide ameliyatıyla birlikte Cemil Tanrıkulu'nun şeker, tansiyon ve sigaradan kurtulduğunu belirtti. 2-3 ay sonra hastanın diyete gerek kalmadan zayıflayacağını da söyleyen Doktor Gülpınar, "Operasyonun ardından hastanın midesi tüp haline getirildi, kontrol amaçlı 2-3 ay belli diyetler yapacak. Hasta ameliyattan sonraki 6 günde 6 kilo verdi. Zaten tokluk hissi yoğun olacağı için daha az gıda ile daha hızlı doyacak böylece bir daha kilo almayacak" dedi.Tüp mide ameliyatının ülkemizde en fazla yapılan ikinci ameliyat olduğuna da dikkat çeken Gülpınar, Türkiye'de yüzde 28'lere ulaşan obezite için uyardı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet