Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yine Günlerden O Gün.. 52 Canı Rahmetle Anıyoruz..

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, 11 Mayıs 2013 tarihinde karanlık güçler tarafından

Yine Günlerden O  Gün.. 52 Canı Rahmetle Anıyoruz..

Gündem   A+a-

gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan Reyhanlı katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Oldukça duygulu ve anlamlı bir mesajla 2013 yılında Reyhanlı’da hayatını kaybeden 52 can için duygularını ifade eden Doktor Riyat Kırmızıoğlu, mesajında şöyle dedi:
“Günlerden o gün… Bir acıyı, hem de tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşadığımız günün yıldönümünde, 11 Mayıs 2013 tarihinde kaybettiğimiz 52 canın acısını yüreğimizde en derinden hissediyoruz..
Günlerden Anneler günü arifesiydi.. Herkes anasına, yarine, eşine hediyesini almak için yollara düşmüştü.. Bir anda oldu.. İki ayrı patlama.. Hatay’da hiç olmayan ve olmayacak bir patlama..
Canlara kıyıldı…  52 can, yüreğimizden birer parça gitti.. 146 can, yaralandı ve bir çoğu kötürüm kaldı..
Analar ve babalar eşlerini ve evlatlarını, evlatlar analarını, babalarını kaybettiler o gün.. Biz Hatay olarak 52 evladımızı, kardeşimizi kaybettik..
Günlerden o gün dedim ya.. Acımız tarifsiz.. “52 can” dedik biz, ama birileri çıktı dedi ki “52 şu mezhepten vatandaşımız !!!”..  Söyleyen malum zihniyet utanmadı.. Biz Hataylılar olarak utandık bu söylenen fütursuzca sözlere..
Biz Hataylıyız!!!  Sünnisi, Alevisi, Hıristiyanı, Musevisi, Yahudisi, Ezidisi, Ateisti hepimizin kardeşçe yüzyıllardır bir arada yaşadığı bu topraklarda hiçkimsenin dini, dili ve ırkı sorgulanmadan, insani değerlerin yaşadığı ve yaşatıldığı bir toplumda doğduk, yaşıyor ve yaşatıyoruz.
Biz malum odaklar tarafından yapıldığı ve yaptırıldığı bilinen Reyhanlı katliamından sonra da kardeşliğimizi dimdik ayakta tuttuk, yüzyılllardır olduğu gibi.. 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen hain ve canice saldırının yıldönümünde yitirilen canları rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Ruhları şad olsun.. Mekanları Cennet olsun.. “

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş