Skip Navigation Links

Bu Başarı Ayakta Alkışlanır!

Hatay'ın Avrupa Birliği'ne eğitim projesi üreten tek derneği olan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği öncülüğünde İskenderun Teknik ve Endüstri Mesle

Gündem   A+a-

Bu Başarı Ayakta Alkışlanır!

Hatay’ın Avrupa Birliği’ne eğitim projesi üreten tek derneği olan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği öncülüğünde İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katılacağı “Bilişim Teknolojileri Öğrencilerinin Avrupa’daki Stajı” konulu proje için start verildi.


“Amacımız Gençlerimizin Deneyim Kazanması”
Türkiye genelinde proje konusunda ciddi bir başarı yakalayan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği hazırlanan bu yeni proje ile gündeme damgasını vurdu. İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılacağı proje için Almanya yolculuğu başladı. İskenderun’dan Almanya’ya gitmek üzere yola çıkan proje üyelerini dernek yönetim kurulu üyeleri ve okul müdürleri uğurladı. Uğurlama sırasında bir konuşma yapan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ercan Aflaz, “Hedefimiz İskenderun’da mesleki eğitim alan öğrencilerin Avrupa’daki çalışma ortamlarını görmesi, orada aldıkları eğitimleri ve deneyimleri arkadaşları ile paylaşmaları, okullarından mezun olduktan sonrada çalışmaya başladıkları kurumlara aktarılmasını sağlamaktır” dedi. Aflaz, “İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği’nin hazırladığımız “Bilişim Teknolojileri Öğrencilerinin Avrupa’daki Stajı” isimli Leonardo IVT projemiz Avrupa Birliği tarafından kabul edilmişti. Projemizin yerel ortakları İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve İskenderun Kız Teknik ve Meslek lisesidir. Projemizin ilk hareketliğini 29 Ocak-06 Mart 2011 tarihleri arasında 15 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz İtalya’nın Palermo şehrinde 5 haftalık stajlarını tamamlayarak döndüler. Şimdi ise projemizin 2. hareketliliği olarak 15 öğrenci ve 2 öğretmen 28 Mart- 1Mayıs 2011 tarihleri arasında 5 hafta Almanya’nın Chemnitz şehrinde stajlarını yapmak üzere gideceklerdir. Bu projelerdeki hedefimiz İskenderun’da mesleki eğitim alan öğrencilerin Avrupa’daki çalışma ortamlarını görmesi, orada aldıkları eğitimleri ve deneyimleri arkadaşları ile paylaşmaları, okullarından mezun olduktan sonrada çalışmaya başladıkları kurumlara aktarılmasını sağlamaktır. Almanya’daki stajlarını yapmak üzere gidecek öğrencilerimize hayırlı yolculuklar ve derslerinde başarılar dilerim. Ayrıca bunun gibi birçok projeyi hazırlayarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin böyle güzel imkanlardan yararlanmasını sağlayan Murat Kert’e de ayrıca teşekkür ederek sözlerimi bitirmek istiyorum” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet