Skip Navigation Links

Yaz sıcakları baş ağrısını tetikliyor

Baş ağrısı ve kronik ağrıların, sıcaklara bağlı artış gösterdiğini ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara,

Yaz sıcakları baş ağrısını tetikliyor

Sağlık   A+a-

yaz sıcaklarına karşı uyarıda bulunarak ağrılara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirdi.

Mevsim değişikliklerin, baş ağrısını ve migreni tetikleyen çevresel faktörden en önemlisi olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Kara, “Yaz sıcakların artmasıyla birlikte, vücuttaki damarlar genişler ve buna bağlı baş ağrısı şikâyetlerinde artış gözlenir. Sıcaklığın birden artması, nörolojik hastalıklara neden olabileceği gibi, nörolojik hastalıkların seyrini de olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle ağrıları tetikleyecek durumlardan mümkün olduğunca uzak durmak gerekmektedir. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, düzenli egzersiz yapmak ve mevsim değişikliklerine karşı önlemler almak çok önemlidir. Önlem alınmasına rağmen şikâyetler devam ediyorsa, mutlaka doktora müracaat etmek gerekmektedir. Baş ağrıları, önemsiz bir durum gibi görülmemelidir” açıklamasında bulundu.

“Klimalara direk maruz kalmayın”

Yaz sıcaklarında baş ağrısı risklerine karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendiren Uzm. Dr. Atilla Kara, “Sıcaklarda ağrıların önüne geçebilmek için mutlaka önlem almamız gerekmektedir. Özellikle güneş ışınlarının dik olarak geldiği saatlerde dışarda fazla kalmamak gerekmektedir.  Dışarı çıkmanız gerekse, şapka ve şemsiye kullanmaya özen gösterin. Klimalının direk soğuğuna maruz kalmayın. Sıcaklarda serinlemek ve vücudu dengelemek için sıvı gıda tüketimine özen gösterin” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet