Skip Navigation Links

Anadolu'nun Sesi Oldu

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl beşincisi yapılan “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasında,

Anadolu'nun Sesi Oldu

Ekonomi   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı,

listede en etkin 2’inci isim seçildi.

 

Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl 5’inci kez yapılan ve ülkenin en itibarlı araştırmaları arasında yer alan “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” çalışmasının sonuçları açıklandı. Yurt içinde ve dışında dev yatırımlara imza atan Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, araştırmada Anadolu’nun en etkin iş insanları arasında 2’inci sıraya yükseldi. Hatay ve Osmaniye sanayisinin en önemli şirketlerinden Tosyalı Holding, Cezayir ve Karadağ yatırımlarıyla da Türkiye ekonomisinin mihenk taşlarından biri olmayı sürdürüyor. Bu başarılar Fuat Tosyalı’nın Anadolu’nun en etkin iki iş adamından biri seçilmesinde etkili oldu.

 

Ekonomist Dergisi’nin “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçları geçen hafta yayımlandı. Osmaniye’de özel sektör eliyle sıfırdan yapılan ilk “Yassı Çelik Üretim Tesisleri” ile ülkemizin kalkınmasına ve istihdama büyük katkılar sağlayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, listede yükselişini sürdürdü ve daha öncesinde 4’üncü olduğu sıralamada bu yıl 2’inciliğe yükseldi.

 

OSMANİYE’Yİ VİTRİNE ÇIKARDI!

Anadolu’nun farklı şehirlerinden birçok önemli sanayicinin yer aldığı listede, iş adamı Fuat Tosyalı’nın başarısı, “Osmaniye’yi Vitrine Çıkardı” başlığıyla geniş olarak yer aldı. Her yıl başarı trendini artıran, ülkesini ve insanını düşünerek yaptığı yatırımlarla takdir toplayan Fuat Tosyalı aynı zamanda Tosyalı Holding grup şirketlerinin lokomotifi Tosçelik ile yine Ekonomist Dergisi’nin “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi- Anadolu Kaplanları” 2014 yılı sonuçlarında da 1’inci sırada yer almıştı. Anadolu’nun en büyük şirketinin de Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Fuat Tosyalı için Ekonomist Dergisi şu ifadeleri kullandı;

 

“Babasının teneke soba üreten küçük atölyesinde yetişti. Önce esnaflığı öğrendi, sonra iş adamlığına terfi etti. Halen babasının iş düsturlarını kullanıyor. Öncelikle 2000 yılından bu yana çok önemli başarılara imza attı. Fuat Tosyalı’nın önderliğindeki Tosyalı Holding’in son 10 yılda gösterdiği performans herhalde dünyada çok az sanayiciye nasip oldu. Tosyalı Holding, yurt içinde ve yurt dışında 18 fabrikası olan bir demir-çelik devi. 19’uncu tesis ise Cezayir’de faaliyete geçirecek. Yatırımın fonlanması için tüm Cezayir bankalarının katıldığı bir konsorsiyum hizmetlerine girdi. Cezayir’in en büyük işverenlerinden biri oldu. Fuat Tosyalı, iş yaşamında çok hızlı karar alıyor ve hızla uygulamaya sokuyor. Kurduğu fabrikalar rakiplerinden yüzde 25-30 daha erken faaliyete geçiyor. Babasından kalan iş kuralları ile hareket ediyor. Tosyalı Grubu, kuruluşundan bu yana geçen 62 yıldan beri peşin para ile çalışıyor. Yurt içinde 3 bin 500, Cezayir ve Karadağ’da 2 bin 500 kişi çalıştırıyor. Fuat Tosyalı, hayır işlerine de vakit ayırıyor. Anne ve babası başta olmak üzere ailesi adına çok sayıda hayır kurumu yaparak devlete bağışladı. Osmaniye’yi dünya demir-çelik sektöründe vitrine çıkaran Fuat Tosyalı, Anadolu’nun ‘En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmamızda hızlı yükseldi ve geçen yılki performansı ile ikincilik koltuğuna oturmasını bildi.” 

 

Daha fazla bilgi için:

Melis Tosyalı

Kımız & Kımız Consulting

0538 636 66 76

[email protected]  

 

 

Tosyalı Holding Hakkında

Tosyalı Holding'in geçmişi 1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticareti yapmak üzere kurulan Tosyalı Ticaret'e uzanmaktadır. İskenderun’un ilk holdingi olan Tosyalı Holding; Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı kardeşlerin 1980’li yıllarda bayrağı babaları Şerif Tosyalı’ dan devralmalarıyla birlikte hızlı bir büyüme sürecine girmiş ve grubun sahip olduğu şirketler, sektörlerinde Türkiye’nin lider firmaları arasına girmiştir.

Grubun kurumsallaşması 1988 yılında Tosyalı Metal Ticaret A.Ş. ile başlamıştır. Tosyalı Holding’in Osmaniye OSB’de 6, İstanbul’da 1 ve İzmir’de 1, İskenderun OSB’de 7 ve 1’i yatırım aşamasında olan Türkiye’de toplam 16 tesisi bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey Afrika Cezayir’de 2 Tesis ile Avrupa Karadağ’da 1 tesisi bulunmaktadır. Tosyalı Holding 3 kıtada , 6 bölgede 12 iştiraki ile 1’I yapım aşamasında toplam 18 tesise sahiptir.

Tosyalı Holding çatısı altında her biri kendi sektöründe lider firmalar olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş., Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. ve Tosçelik Granül San. A.Ş. olmak üzere 3 üretim şirketi ve yurtiçi ve yurtdışı ticari faaliyetlerini yürüten Tosyalı Dış Ticaret A.Ş. unvanlı ticaret şirketi bulunmaktadır.

Bunlara ilaveten grubun toptan elektrik enerjisi piyasasında alım satım faaliyetlerini yürüten Tosyalı Elektrik Enerjisi Toptan Satış İthalat İhracat A.Ş unvanlı bir şirketi ticari faaliyet göstermektedir. Ayrıca grubun, elektrik enerjisi yatırımını sürdürmekte olan ve yatırımın tamamlanmasının ardından enerji üretimi yaparak Tosyalı Grubu’nun enerji ihtiyaçlarını karşılayacak olan Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş unvanlı bir şirketi bulunmaktadır.

Tosyalı Grubu’nun İskenderun Körfezi’nde, liman hizmetleri ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Erzin Limanı yatırımı bulunmaktadır. Bu yatırım faaliyetleri Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş. unvanlı şirket tarafından yürütülmektedir.

Tosyalı Toyo Çelik A.Ş, grubun çelik sektöründe önemli ve köklü bir teknoloji şirketi olan Toyo Kohan Co. ile ortaklığıdır. Tosyalı Grubu bu yatırım ile hem ileri teknoloji ürünü olan çelik mamullerin üretimini hem de Türkiye’ye bu alanda Japon birikim ve “know how”ını getirmeyi amaçlamıştır. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. yatırım aşamasında olup, Osmaniye’de kurulacak tesis ile öncelikle MENA bölgesindeki alıcılar için üretim yapacaktır. Ayrıca ISO 500 sıralamasında Tosçelik, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 2013 rakamlarına göre 17. sırada yer almaktadır.

www.tosyaliholding.com.tr

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet