Skip Navigation Links

Türk Borçlar Kanunu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği ve Hatay Barosu işbirliğiyle İskenderun'da yeni Türk Borçlar Kanunu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gündem   A+a-

Türk Borçlar Kanunu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.
Türkiye Barolar Birliği ve Hatay Barosu işbirliğiyle İskenderun’da yeni Türk Borçlar Kanunu tanıtım toplantısı düzenlendi.
Tanıtım toplantısına Borçlar Kanunu Komisyon Üyeleri Prof. Dr. Cevdet Yavuz, Dr. Mürsel Başgül, ve Av. Talat Şenol’da konuşmacı olarak katıldılar.
İskenderun Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Borçlar Kanunu, yargı mensupları ve bankacılara tanıtıldı.
Borçlar Kanunu Komisyon Başkanı, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Koç toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin özünde bir "hukuk" projesi olduğunu belirterek, Cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan devrim sürecinde hukuk devrimine öncelik verilmiş olmasının nedenin de bu olduğunu söyledi.
Koç, Türkiye'nin temel kanunlarının da değiştirildiğini ifade ederek, uygulamada hataların minimize edilmesi bakımından bu tür tanıtım toplantılarına büyük önem verdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından yeni Türk Borçlar Kanunundaki değişikliklere ilişkin bilgi verildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet