Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Halklar Kardeştir Katliamlara Sessiz Kalmayacağız !!!

Halkların kardeşliği ile birlikte Alevi-Sünni kardeşliğine dikkat çekilen Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen mitingde

Halklar Kardeştir Katliamlara Sessiz Kalmayacağız !!!Web
TV

Arsuz   A+a-

Suriye halkının yalnız olmadığı haykırıldı, sessiz kalmanın yakın gelecekte mezhepsel bir savaşa neden olabileceği endişesi dile getirildi.

 Mitingde konuşan Avukat İlhan Acar:

Halklar Kardeştir Katliamlara Sessiz Kalmayacağız !!!

Suriye’nin Hatay sınırındaki İdlib'e bağlı Cisr eş-Şuğur kasabasını ele geçiren El Kaide'nin Suriye kolu olan ‘Nusra Cephesi’ öncülüğündeki grupların, nüfusun çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu İştebrak  köyünde yaptıkları Alevi katliamını ve bu katliamı yapanlarla birlikte destekleyenleri de kınama toplantı ve mitingleri sürüyor.

Hatay’ın bir çok noktasında yükselen tepki seslerine Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’nden de tepkiler yükseldi.

Herhangi bir provakasyonun olmadığı, kalabalığın tepkisini ortaya koyduktan sonra sessizce dağıldığı mitingi emniyet ekipleri sessizce takip etti.

Karaağaç Konarlı’da toplanan yüzlerce kişi, Suriye’de katledilen Aleviler’i andılar ve katliamı gerçekleştirenleri kınadılar.

“Suriye halkı yalnız değildir” sloganlarının atıldığı mitingde, sessiz kalmanın katliamların süreceği endişesi dile getirildi.

CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş’in de katıldıkları tepki mitinginde konuşan Avukat İlhan Acar, halkların kardeşliği ve Alevi-Sünni ayrımını kabul etmeyen anlayışa sahip oldukları vurgusuyla büyük alkış aldı.

Dünya’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen katliamlara sessiz kalındığı için bugünlere gelindiğini hatırlatan Avukat İlhah Acar, Suriye’de Hatay sınırının dibinde gerçekleştirilen Alevi katliamının sessiz ve sinsi bir şekilde değişik coğrafyalara ilerlemesi endişesini dile getirerek, tepkilerin sürmesini ve hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Nihad Yenmiş de yaptığı açıklamada; “Tüm şiddeti ve vahşeti ile devam eden bu savaşın sebebi bilinmemekle beraber, Hedefi kesinlikle Alevi Ehli Beyt inancına bağlı olanlara soykırım yapmaktır.
Meslekleri insan katletmek olan, ve İnsanlıktan zerre kadar nasibini alamayan Dünyada ne kadar cani, haysiyetsiz ve şerefesiz yaratık varsa biraraya toplatılarak oluşturulan bu katiller ordusu, başta Amerikan Emperyalizmi ve onun yerli sözüm ona Müslüman işbirlikçi ve uşaklarının kendi din kardeşlerine yapılandan adeta sarhoş olacak kadar haz almaları bu gün Orta doğuda yaşanan vahşetin boyutunu anlatmaya yetmektedir.
Hiç şüphe yok ki, bir avuç kadar olan bu katillerin gücü ve cesaretleri başta dünyanın bütün Mazlum Halklarının baş düşmanı olan ABD’den ve Onun uşaklığını yapan satılmışlardan almaktadırlar.
CISR EŞŞUĞUR Kasabası ile İŞTEBRAK Köyüne yüzlerce Amerikan TOMA füzesi atan bu canilerin silah güçlerinin kaynağı, vahşetin ve katliamın boyutunu anlatmaya yetmektedir. 
35 masum insanın ölümlerine neden olmalarına rağmen sesini çıkarmayan bu güçlerin ,kendi ülkelerinde insan hakları havariliğine soyunmaları sadece vahşetin korkunçluğunu ve iki yüzlülüklerini sergilemektedir.
Bu savaşta Alevi olmak, öldürülmek için yeterli ve tek sebeptir. Bu zihniyet 1400 yıldan beri süre gelen Ehli Beyt düşmanlığının tezahürüdür. Bu Zihniyet Hz. Hüseyin’i Katletti.Bu Zihniyet Ridaniye ve Mercidaık seferlerinde Alevileri katletti. Bu Zihniyet Drsim’de,Maraş’ta,Çorum’da ve Sivas’ta Alevi olmaları nedeniyle Masum ve Aydın insanlar katledildi.
,
Eğer Hz.Ali ve Ehli BEYT tarafında olmak Öldürülme nedenimiz olacaksa, ölüm hoş gelsin sefa gelsin
Biz Aleviyiz ve kıyamete kadar Alevi kalacağız. Suriyede yaşanan Bu Alevi katliamı ile daha önce şehit edilen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet,ailelerine sabır diliyor ve bu katliama sebep olan, dolaylı ve veya doğrudan destek veren, bu katliamlar karşısında sesini çıkarmayarak katil canilerin safında yer tutan bütün insanlık düşmanlarını lanetliyoruz.” Dedi.

Halklar Kardeştir Katliamlara Sessiz Kalmayacağız !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş