Skip Navigation Links

CHP Milletvekili Adayları Alevi Katliamını Kınadılar..

CHP Hatay Milletvekili Adayları Avukat Mevlüt Dudu, Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, Eczacı Dilan Bedir,

CHP Milletvekili Adayları Alevi Katliamını Kınadılar.. Web
TV

Politika   A+a-

CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın da katıldığı basın toplantısıyla Suriye’nin Hatay sınırındaki İdlib'e bağlı Cisr eş-Şuğur kasabasını ele geçiren El Kaide'nin Suriye kolu olan ‘Nusra Cephesi’ öncülüğündeki grupların, nüfusun çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu İştebrak  köyünde yaptıkları Alevi katliamını ve bu katliamı yapanlarla birlikte destekleyenleri de kınadılar.  

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu yaptığı açıklamada, ilk günden beri ortadoğu’da ve Suriye’de yaşananları takip ettiklerini ve bölgede barışın yeniden tesis edilmesi için gerekli çabayı sarfettiklerini ifade ederken, Suriye’de yıllardır devam eden katliamları gerçekleştiren terör gruplarına lojistik destek verdiği iddia edilen AK Parti hükümetini kınadı.

Yaklaşık  5 yıldır Suriye ve Ortadoğu’da dökülen kanın son bulması adına her türlü çalışmayı yaparken, konuyu uluslararası gündeme taşıdıklarını hatırlatan Avukat Mevlüt Dudu, Suriye sınırındaki olayların ve katliamların Hatay’a olumsuz etki edebileceği endişesini dile getirdi.

CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu da Suriye’de yaşanan Alevi katliamına yönelik açıklamasında, katliam haberinin insanlık adına utanç verici ve kaygı verici bir durum olduğuna vurgu yaparken, Türkiye’nin de bir kirli savaşın içine çekilmek istendiğine de dikkat çekti ve bu konudaki endişesini ve üzüntüsünü dile getirdi.

Hatay halkını itidalli olmaya davet eden Doktor Riyat Kırmızıoğlu, katliamı yapanların ve bunlara lojistik destek sağlayanların peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Adayı Sonay Aykut da yaptığı kınama açıklamasında, Suriye’de ve Ortadoğu’da yaşanan insanlık kıyımında katkısı olan herkesi kınadığını belirtti.

 

 

CHP Milletvekili Adayları Alevi Katliamını Kınadılar..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet