Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Evde yokuz, Arsuz’a bekleriz!

Hürriyet Yazarı Selim Onat’ın hazırladığı ve önemli isimlerin de jüri üyeliği yaptığı ‘Yazlık için en uygun 10 yer’ sıralamasında

Evde yokuz, Arsuz’a bekleriz!

Arsuz   A+a-

“Bacasız sanayi” olarak adlandırılan turizm sektöründe Hatay’ın yükselen değeri Arsuz 7. sırada yeraldı. Yılda yüz binlerce kişinin tatil için tercih ettiği Arsuz, sahili, lezzetli yemekleri ile dile getirilirken, sıralama ise şu şekilde açıklandı: Akyaka – Muğla, Gökçeada – Çanakkale, Erdek – Balıkesir, Kerpe – Kocaeli, Çanakkale -Saroz, Balıkesir - Ayvalık, Hatay - Arsuz, Düzce - Akçakoca, İzmir - Eski Foça, İzmir - Urla.

Jüri üyeliğini Mehmet Yaşin(Gazeteci gurme), Cengiz Semercioğlu( Gazeteci), Ahmet Zeki Apalı(TUREB Başkanı), Başaran Ulusoy(TURSAB Başkanı), Figen Batur(Gazeteci – Yazar), Serhan Yedig(Gazeteci), Fatih Çekirge(Gazeteci – yazar), Onur Baştürk(Kent yazarı), Tebernüş Kireçci(Emlakkulisi.com’un sahibi), Serkan Ocak(Hürriyet Seyahat Yayın Yönetmeni)’ın yaptığı değerlendirmede, Arsuz için, “Şu Hatay yemekleri:Arsuz. Aylık  1500 TL.  Çeşme ve Bodrum gibi popüler değil; kendine özgü bir havası var. Sıcak denizi, kültürü, insanları ve gece hayatı etkileyici. Sırf Hatay’ın meşhur yemekleri için bile gidilir” ifadelerine yer verildi.

Arsuz, turizmdeki yükselişini sürdürecek

Arsuz’un sahip olduğu değerlerle turizmde marka olacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Tanıtım fuarlarındaki Arsuz’u tanıtma çalışmalarımız etkisini göstermeye başladı. Her yıl yüzlerce kişinin ziyaret ettiği ilçemizin ‘Evde yokuz, yazlığa bekleriz!’ sloganıyla ‘Yazlık için en uygun 10 yer’ sıralamasında 7. olarak tanımlaması bu konuda yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru yönde olduğunu gösteriyor. Tarım ve turizm kenti olmamızdan büyük gurur duyuyoruz. Ama turizmdeki tanıtım ve kaliteli hizmet çıtasını yükselterek, daha üst sıralarda yeralmayı sürdüreceğiz. Bu sıralamanın 2015 turizm sezonunda Arsuz’a olumlu katkısının çok fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar