Skip Navigation Links

Belen’de Borçlar Bitecek Hizmetler Sürecek..

Hatay’ın Belen İlçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Adnan Vurucu, düzenlediği basın toplantısında belediyenin 1 yılını değerlendirdi

Belen’de Borçlar Bitecek Hizmetler Sürecek.. Web
TV

Belen   A+a-

ve teslim aldığı 72 milyon 544 bin TL borç yüküne rağmen bir şeyler yapmak gayretine dikkat çekerken, borcun kanalizasyonla ilgili bölümü olan 27 milyon lirasını Hatay Büyükşeahir Belediyesi’ne devrettiklerini ifade etti.

Borç yükünün getirdiği zorluklar ve belediyeye ait gayrimenkullerin haczedilmesi nedeniyle bir çok sorunla uğraşmak durumunda kaldığını belirten Adnan Vurucu, hacizlerin kaldırılması ve SGK başta olmak üzere bir çok borcun belediyeye ait gayrimenkulle takas yoluyla ödenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

37 milyon TL’lik borcun bitirilmesi halinde rahat nefes alacaklarını belirten Vurucu, esnaflara olan borcu da ödemeye gayret ettiklerini ifade etti ve gayrimenkullerin üzerindeki haczin de kaldırılması suretiyle, vatandaşların tapulu arazilerinden hacizli olanların üzerindeki haczin kaldırılmasıyla vatandaşlara tapularının iade edileceğine dikkat çekti.

Belen’de Orman İşletme Şefliği’ne ait gözetleme merkezi olarak kullanılan yaklaşık 400 dönümlük alan bünyesinde dumanlı ve dumansız alan, yürüyüş yolları, bisiklet sürüş alanları olmak üzere birinci sınıf bir piknik alanı hazırlığı içinde olduklarını belirten Adnan Vurucu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 5 üstgeçitten ikisinin montajlandığını ifade ederken, Tosyalı Camii’nin bulunduğu bölgedeki üstgeçitin ise yürüyen merdiven şeklinde yapılacağını söyledi.

İçme suyu isale hatının Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileneceğini belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yenileme sonrası kalıcı asfalt yapılacağına vurgu yaptı ve Belen’de “Yap-sök” dönemine son vereceklerine dikkat çekerken, tüm vaatlerinin 4 yıllık süre içerisinde söz verildiği gibi hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

Belen Belediyesi’nde tüm kaçakları önlemek adına belediyenin hazinesini kendisine bağladığını belirten Başkan Adnan Vurucu, yapılan tasarrufla borçların ödenmesini sağladıklarını söyledi.

Belen’e hastane projesinin sürdüğünü, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bir fakültesinin Belen’e yapılacağını belirten Adnan Vurucu, TOKİ projesinin önündeki zilliyetlik sorununun kaldırılması sonrası talep toplama çalışmasının başlayacağını söyledi.

Pazar yerinde hacizli bir durum bulunduğunu belirten Adnan Vurucu, kapalı semt pazarı, hükümet konağı, otopark ve işyerlerinin bulunduğu bir projeyi sorunları çözdükten sonra hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Bakras’ta kentsel dönüşümün başlayacağını belirten Adnan Vurucu, kentsel dönüşümün iki etapta gerçekleşeceğini  belrtirken, Bakras’ta 2015 yılı Türkiyesi’nde atlarla çöp toplama işleminin yapılıyor olmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

adnan vurucu1.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

 

Belen’de Borçlar Bitecek Hizmetler Sürecek..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet