Skip Navigation Links

İka Yönetim Kurulu Gaziantep'te Toplandı

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI NİSAN AYI OLAĞAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KİLİS VALİSİ SÜLEYMAN TAPSIZ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI.

İka Yönetim Kurulu Gaziantep'te Toplandı

Adana   A+a-

İpekyolu Kalkınma Ajansı Nisan ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında toplandı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2015 Yılı Mali Destek Programları sonuçları görüşüldü.
2015 yılında İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak verilecek hibe destekleri ile ilgili üç programdan oluşan proje teklif çağrılarına çıktıklarını belirten Vali Tapsız, bunların Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı, Kültür- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ve GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı olduğunu ifade etti.
Mali destek programlarından geniş kesimlerin yararlanması ve haberdar olması için Gaziantep, Adıyaman ve Kilis il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Tapsız, bu kapsamda 181 proje başvurusu yapıldığını dile getirdi.
Başvurular hakkında bilgi veren Vali Tapsız, 181 projenin 61'i Adıyaman, 104'ü Gaziantep ve 16'sı Kilis'ten yapıldığını kaydetti. Tapsız, ''Program bazında dağılımlara baktığımızda Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı 118 proje ile en çok başvuru yapılan program olurken, Kültür- Turizm Altyapısı Mali Destek Programına 51 ve GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programına da 12 başvuru gerçekleşmiştir'' dedi.
2015 Yılı Mali Destek Programları'nın iller bazında başvuruları hakkında da bilgiler aktaran Vali Tapsız şunları söyledi:
''Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programına Adıyaman'dan 34, Gaziantep'ten 76 ve Kilis'ten 8 başvuru yapılmıştır. Kültür- Turizm Altyapısı Mali Destek Programına Adıyaman'dan 22, Gaziantep'ten 24 ve Kilis'ten 5 başvuru yapılmıştır. GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programına da Adıyaman'dan 5, Gaziantep'ten 4 ve Kilis'ten 3 başvuru yapılmıştır.''
Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Büyükşehir Beldiye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Salih Şahan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Öndeş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet