Skip Navigation Links

Kanser Kaderimiz Olmayacak Semineri

GAZİANTEP TİCARET ODASI (GTO) AVRUPA BİRLİĞİ (AB) BİLGİ MERKEZİ EV SAHİPLİĞİNDE 'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ' KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ.

Kanser Kaderimiz Olmayacak Semineri

Adana   A+a-

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ev sahipliğinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer düzenledi.
Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında bu yıl dünyanın dört bir yanındaki insanlar, "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Önleyici Bir Kültür Geliştirilmesi" temasında birleşti.
Bu ay içinde Türkiye genelinde düzenlenen 20 etkinlikle iş sağlığı ve güvenliği alanında hem Türkiye'deki duruma hem de bu konudaki AB perspektifine ve değerlerine dikkat çekmeyi amaçlayan AB Bilgi Merkezleri, bu çerçevede Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da konferans ve münazara gibi etkinlikler gerçekleştirildi.
GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, tersanelerde yaşanan iş kazalarının ardından Soma ve Karaman'da meydana gelen iş kazalarıyla birlikte iş güvenliği ve sağlığının Türkiye'nin gündemine oturduğunu söyledi.
Çalışanların teknolojik gelişmelerle birlikte işyerlerinde çeşitli problemlerle karşılaştığını anlatan Köksüzer, "Bu problemler, insan sağlığına ve işletmeye yönelik tehditler oluşturmaktadır. İşle ilgili faaliyetlerin artması neticesinde tehlikelerin çoğalması, bazı kuralların konulmasını ve kanunların çıkarılmasını gerektirmiştir" dedi.
Köksüzer, çalışma yaşamındaki gelişmelerin getirdiği sorunların çözümü için yapılan çalışmaların işçi sağlığı ve iş güvenliğinin gelişiminde temel unsur olduğunu ifade etti.
Türkiye'de hemen hemen her gün küçük iş kazalarının yaşandığına dair bilgi aldıklarını belirten Köksüzer, şöyle devam etti:
"Önceki yıllarda tersanelerde yaşanan iş kazaları, geçen yılda Soma ve Karaman'da meydana gelen iş kazaları bu konuya daha fazla odaklanmamızı sağladı. Bu konu, kamuoyunun daha fazla dikkatini çekti ve konuyla ilgili önemli değişikliklerin yapılması yönünde talepler arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik eğitim ardından 23 Nisan'da yürürlüğe giren "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" da iş sağlığı adına önemli bir gelişmedir."
Kanunun, iş sağlığı ve güvenliğinde nitelikli iş gücü istihdamını teşvik ettiğini söyleyen Köksüzer, şunları kaydetti:
"İş kazalarının azaltılmasını ve verimliliğin artırılmasını hedefleyen düzenlemeler, sektörde nitelikli işgücü istihdamı için önemli adımlardır. Bu nedenle denilebilir ki bir ülkede iş güvenliği varsa orada sağlık ve mutluluk vardır. İş güvenliği yoksa can kaybı, sakatlık, hastalık, para ve zaman kaybı vardır. Bu nedenle iş güvenliği çok çok önemlidir."
Seminerde A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Aslan Aslan da iş güvenliği ve sağlığıyla ilgili sunum yaptı. Aslan, iş güvenliğini hayatın her alanına uyarlanmasını isteyerek, "Toplum olarak en büyük sıkıntımız 'bana bir şey olmaz' söylemidir. Bu söylemden vazgeçmeliyiz. İş güvenliği kültürünü oluşmalıyız" şeklinde konuştu.
Seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet