Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Estetica Forum'un İlki MEÜ'de Yapıldı

ÜÇ İLDE YAPILMASI PLANLANAN ESTETİCA FORUM ETKİNLİĞİNİN İLKİ, MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENDİ.

Estetica Forum'un İlki MEÜ'de Yapıldı

Adana   A+a-

Üç ilde yapılması planlanan Estetica Forum etkinliğinin ilki, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe, yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erol Yaşar, meslek liselerinin yönetici ve öğretmenleri, Mersin'de bulunan kuaförler ile TBMYO Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Forumun açılışında konuşan, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Rifat Aytar, "Her alanda büyük değişimin ve dönüşümün yaşandığı çağımızda, bilgi teknolojilerinin hızı karşısında doğru düşünerek, strateji geliştirmeli, mesleki geleceğimizi ve umutlarımızı planlayarak, bizi başarıya götürecek yeni iş alışkanlıkları edinmeliyiz" dedi.
Kuaförlük mesleğinin ülkemizde ve uluslararası alanda saygınlığını arttırmak için yapılan çalışmalarda, bölüm olarak sektörle işbirliği içerisinde yer almaya gayret ettiklerini söyleyen Aytar, "Önemli ve büyük işler tek başına değil, birlikte dayanışma içinde başarılır" diye konuştu.
Alaylı olarak kuaförlüğü öğrenenler ile bu işin lise hatta yüksekokul düzeyinde eğitimini almış kişileri karşılaştıran Artistik Kuaförler Derneği (AKD) Eğitim Komisyonu Başkanı Habip Örs de eğitimli kuaförlerin pek çok anlamda daha şanslı olduğunu söyledi. Bu kuaförlerin mesleği özümsemeleri ve işyerlerini benimsemeleri gerektiğinin altını çizen Örs, tüm meslek gruplarında olduğu gibi kuaförlükte de zorlukların bulunduğunu ancak sabır ve emekle bunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti.
Ülke çapında 24 kuaför salonuna sahip olan Necdet Yazıcı ise mesleğin üniversite düzeyinde konuşuluyor olmasının kendilerini gururlandırdığını kaydetti. En büyük sıkıntılarının yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu dile getiren Yazıcı, bu sorunu akademi kurarak çözme yoluna gittiklerini aktardı. Bir salondaki kuaförün, başka bir salonda çalışırken bile zamana ve eğitime ihtiyacı olduğunu kaydeden Yazıcı, her salonun kendine has müşterisi, yerel zevkleri, özel dokuları olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından katılımcılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar