Skip Navigation Links

En Güzelin Anıldığı Asr-ı Saadet

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) ÇİLEK ETKİNLİK KULÜBÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN 'İNSANLIK ADINA BÜYÜK BİR LÜTUF VE ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLEN, DO

En Güzelin Anıldığı Asr-ı Saadet

Adana   A+a-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Çilek Etkinlik Kulübü tarafından düzenlenen "İnsanlık adına büyük bir lütuf ve alemlere rahmet olarak gönderilen, doğruluğun, iyiliğin ve güzelliğin habercisi olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin doğum günü münasebetiyle düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde (KKM) gerçekleştirildi.
Çilek Etkinlik Kulübünün düzenlemiş olduğu etkinliğe; Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'in eşi Dr. Hatice Kübra Görmez, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar Özbay, Üniversitenin Akademik, İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.
Bölgenin en büyük Kongre Merkezi olma özelliği taşıyan, güçlü akustiği ve modern tasarımı ile dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezinde Program öncesi Umre çekilişi için kayıtlar alındı.
Açış konuşması yapan Rektör Yılmaz, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum yıldönümünün tüm insanlığa huzur, mutluluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum. İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle tüm İslam Alemi'nin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, Kutlu Doğum Haftasının milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, Peygamberimizin sünnetinin hayatımıza yol gösteren bir kandil olmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diler, saygılar sunarım" dedi.
Dr. Hatice Kübra Görmez, "İslam tarihinin en ideal Asrı olarak bilinen ve insanlığa saadet ve mutluluğun kapılarını açan 'Asr-ı Saadet'i farklı şekillerde okumak mümkündür. Bu Asrı, İslamın temel metinleri üzerinden, Kur'an ve Sünnet üzerinden okuyabiliriz. Veyahut da çoğu zaman yaptığımız gibi bir tarih kitabından "Asr-ı Saadet"i tarif edebiliriz. Ancak bu zaman dilimini okumanın ve anlamanın en önemli yollarından bir tanesi, bu zamanı ve bu vahyin iniş sürecini bizzat teneffüs eden önemli şahsiyetler üzerinden okumaktır. Yani bir tarihi tarih yapan değerlerin üzerinden okumak çok daha sağlıklı bir okumadır. İşte zamanın duraklarından en önemli bir bilim olan bu Asra "Asr-ı Saadet" adı verilmesinin temeli Hane-i Saadette atılmıştır. Her okumanın da bir gayesi ve hedefi vardır. Asr-ı Saadeti niçin okumalıyız? Neden Asr-ı Saadete doğru bir yolculuğa çıkmalıyız? Nihai anlamda bu sorunun cevabı, bugünümüzü ve Asrımızı "Asr-ı Saadet" yapabilecek bilgi ve değerlere ulaştırabilmek için olmalıdır" dedi.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, sinevizyon gösterisi sunuldu. Program sonunda Dr. Hatice Kübra Görmez tarafından HKÜ öğrencileri arasında Umre çekilişi yapıldı.
Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet