Skip Navigation Links

MDOB, 'Külkedisi' Çocuk Müzikalini Sahneleyecek

Adana   A+a-

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Charles Perrault'un dünyaca ünlü masalından aynı adla sahneye uyarlanan 'Külkedisi' çocuk müzikalini Mersinli çocuklarla buluşturacak.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Devlet Opera ve Balesi Charles Perrault'un dünyaca ünlü masalından aynı adla sahneye uyarlanan Külkedisi çocuk müzikalinin Mersin prömiyerini, 5 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 13.30'da Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. Masaldan hareketle metnini Işık Noyan'ın yazdığı eseri, Şebnem Özsaran sahneye koyuyor. Eserin kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu ve Gülay Korkut'a, dekor tasarımı Kaan Güreşçi'ye, ışık tasarımı Barış Arslan'a, koreografisi Berna Turhan İleri'ye ait. Eser, 6, 18, 20 Mayıs ve 1 Haziran'da aynı sahnede yeniden yer alacak. Eserde başlıca rolleri, Çiğdem Aladağ, Sevil Erçak, Özlem Zuhal Gürgen, Ayşe Tamara Laçinbala, Nihan Evren, Dilara Köse, Burcu Özdoğan, Melahat Yavuz, Ali Ulvi Karaca ve Baran Taner dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, "Çocuklarımıza yönelik repertuvar oluştururken oldukça titiz davranıyor, onlarla dünya klasiklerini buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda, bir dünya klasiğinden sahneye uyarlanan Külkedisi çocuk müzikalini usta rejisörlerimizden Şebnem Özsaran ile Mersin'e taşıyoruz. Çocuk temsillerimize olağanüstü ilgi gösteren Mersinli miniklerin, Külkedisi müzikalini de çok seveceğini umarak, hepsini, eserimizin Mayıs ve Haziran'da sahnelenecek temsillerine davet ediyoruz " dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet