Skip Navigation Links

Halk Eğitim Kursundan Balkan Şampiyonu Çıktı

YUNANİSTAN'IN BAŞKENTİ ATİNA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. ULUSLARARASI BALKAN WUSHU ŞAMPİYONASI'NDA 60 KİLODA YARIŞAN MERSİNLİ SPORCU MAHMUT ALKAYIŞ RAKİPLE

Halk Eğitim Kursundan Balkan Şampiyonu Çıktı

Adana   A+a-

Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Balkan Wushu Şampiyonası'nda 60 kiloda yarışan Mersinli sporcu Mahmut Alkayış rakiplerini mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Alkayış Türkiye dönüşünde mutluluğunu kursiyeri olduğu halk eğitim merkeziyle paylaştı.
Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Ömer Okur, halk eğitim merkezi bünyesinde açılan kursta yetişen sporcuyu kutlayarak, "24-25-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan 2. Uluslararası Balkan Wushu Şampiyonasında 60 kilo da yarışan sporcumuz Mahmut Alkayış, rakiplerini mağlup ederek altın madalya kazandı. 11 ülkeden 405 sporcunu katıldığı şampiyonada Türkiye'miz Wushu branşında 21 birincilik, 10 ikincilik ve 8 de üçüncülük olmak üzere toplam 39 madalya aldı" dedi.
Şampiyonada Türkiye'nin altını olan 21 sporcudan birinin de Mahmut Alkayış olduğunu ifade eden Okur, "Sporun her alanında kurslar açarak yarışmalara sporcu gönderdik. Sporcularımızın büyük çoğunluğu kendi okulları adına yarışmalara katılarak ve çok güzel dereceler elde ederek madalyalar kazandı. Atina'da 21 şampiyondan birisi olan milli sporcumuz Mahmut'u ve onu yetiştiren usta öğreticimiz - antrenörümüz Dilek Uçar'ı tebrik ediyorum. İnşallah Mahmut'u dünya şampiyonu yapacağız" diyerek Wushu'da çıtayı yükselttiklerini ifade etti.
Milli sporcu Mahmut Alkayış ise, "Altın madalyanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek, "Çok çalıştık, başaracağımıza inandık. Şimdi hedef büyütüyoruz. Hedefimizde dünya şampiyonluğu var. Onun içinde inançlıyız" diye konuştu.
Kurs öğretmeni ve antrenörü Dilek Uçar ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Okur'a ve tüm idarecilere, sporcularına destek oldukları için teşekkür etti.
Uçar, "Daha fazla sporcu ile derece yaparak milli takıma sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet