Skip Navigation Links

Padovese İçin Ayin Düzenlendi

Hatay valisinin taziye ziyaretinde cinayetin iyi araştırılması mesajı verildi

Gündem   A+a-

Hatay valisinin taziye ziyaretinde cinayetin iyi araştırılması mesajı verildi
Hıristiyan cemaatinin gözyaşlarına boğulduğu kilisede kimse Murat Altun’un psikolojik nedenle cinayeti işleyebileceğini düşünmüyor

Bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese için ayin düzenlendi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ayin öncesi kiliseyi ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Pedoveze’nin öldürülmesinin ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ve Hatay il Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç Katolik kilisesini ziyaret ederek kilise yönetimine taziyelerini ilettiler. Yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirten Vali Lekesiz üzerlerine düşen her göreve ve yardıma hazır olduklarını söyledi. Kilise yönetimi ise üzüntülü olduklarını ve cenaze işlemleri için beklemede olduklarını söyleyerek Vali Lekesiz’e teşekkür ettiler. Kilise Cemaatinden İlyas Gülenay Vali Lekesiz’e cinayetin psikolojik bir nedenle işlenmiş olmasını mantıklı bulmadıklarını ve cinayetin iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Yıllardır Pedevoze’ye sadakatla hizmet eden bir kişinin bir anda çıldırıp canice bir cinayet işlemesinin akıllarda soru işareti bıraktığını belirten Gülenay “cinayet iyi araştırılsın” dedi. Vali Lekesiz Kiliseden ayrılırken Kilisenin gönderinde çekili filama yarıya indirildi.

Pedevoze için ayin

Katolik Kilisesi'nde düzenlenen ayine, Adana Katolik Kilisesi Pederi Fransua Dondu, Mersin Pederi Roberto Ferrari ve Antakya Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli katıldı.
Törende konuşan Dondu, ayinle onun günahlarını affetmek için dua ettiklerini söyledi.
Padovese'nin herkesi sevdiğini ifade eden dondu, ''Ancak o bizden çok tanrıyı seviyordu. Şimdi onun yanına gitti. O iyi bir insandı. O kişi, Padovese'nin nasıl iyi bir insan olduğunu bilmiyordu. Hepimiz günahkârız. Tanrıdan af diliyoruz'' diye konuştu.
Törende bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Nuri Küpeli isimli bir vatandaş fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.


Ferhat Altun gözaltında.
Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese’yi boğazını keserek öldüren Murat Altun’un Kiliseden emekli babası Ferhat Altun’un İskenderun polisi tarafından bilgisine baş vurulmak üzere göz altına alındığı öğrenildi. Altun ailesinin Cumhuriyet mahallesindeki evinde şaşkınlık içerisinde bekleyen aile fertleri ve komşuları Murat Altun’un böyle bir cinayeti işlemesine anlam veremediklerini söylediler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet