Skip Navigation Links

'Babamızı İstiyoruz'

Suudi Arabistan'da çalışan ve Türkiye'den Suudi Arabistan'a girerken tutuklanan İskenderun'a bağlı Gözcüler beldesinde ikamet eden iki Türk'ün hayatın

Gündem   A+a-

İskenderun’dan ekmek parası için Suudi Arabistan’a giden ve on beş yıldır işçi olarak çalışan amca çocukları cezaevinde kurtarılmayı bekliyor. Alkaya ailesi bir yıldır yolunu gözledikleri iki Türk için son telefon görüşmesinden sonra hayatlarından şüphe ettiklerini söylediler.

Suudi Arabistan’da işçi olarak çalışmaya giden ve yaklaşık on beş yıldır çalışan Mehmet Alkaya (39) ile Sezai Aklaya (36) Cezaevinde tutuklu oldukları, suçlarının ise ne olduğunun dahi bilinmediği belirtildi. Sezai Alkaya’nın kardeşi Recai Alkaya, ağabeyi ve amcasının oğlu Mehmet Alkaya’dan bir yıldır sadece telefon ile görüşebildiklerini son konuşmalarının ardından durumlarının çok kötü olduklarını belirterek “Ekmek parası için yıllardır gidip çalışırlar. Son gittiklerinde ise neden içeri alındıklarını dahi bilmedikleri bir şekilde tutuklamış cezaevine koymuşlar.

Altı ay haber alamadık. Daha sonra telefonla izin vermişler ara sıra konuşuyorduk. Suudi Arabistan istihbaratının kendilerini yakaladığın söylemişler. Sonra cezaevini değiştirmişler. En son bayramda konuştuk. Zihinsel ve bedensel olarak baskı gördüklerini kötü olduğunu siyasi içerikli evraklar imzalattıklarını ilettiler” dedi.
Telefonla yaptıkları görüşmede Suudi Arabistan İstihbaratının iki kuzeni siyasi suç işledikleri iddiasıyla içeri alındıklarına dair belgeler imzalatıldığını anlatan Mehmet Aklaya şöyle devam etti: “Bana telefonla söylediklerini aktarıyorum; ‘Bunları sizlere söylediğim için bana yasak koyabilirler ama size söylemem lazım siyasi işlerle bizim ilgimiz yok. Bilmenizi istiyorum diyerek telefon kapandı. Hayatlarından endişe ediyoruz. Suçları ne ise söylensin. Cidde konsolosluğu, Başbakanlığa Dışı İşleri Bakanlığına Cumhurbaşkanlığına her yere 2008 yılından beri yazı yazıyorum cevap istiyorum. Ancak sadece Cidde Konsolosluğundan ve Dış işleri Bakanlından gereken yapılacaktır diye cevap geldi. Ama biz hayatlarından endişe ediyoruz.”
Kendisinin babasız büyüdüğünü üç çocuğunu babasız büyütmek istemediğini gözyaşları içerisinde anlatan Mehmet Alkaya’nın eşi Serap Alkaya “Telefonla konuştuk, bir yıldır cezaevindeler mahkemeye de hiç çıkartmamışlar. Ben çocuklarımı babasız büyütmek istemiyorum.

Bizim sesimize kulak versinler, yardım etsinler. Suçlarının ne olduğunu kendileri de bilmiyor. Teröristlerle birlikte yattıklarını siyasi olaylarla ilgili hiçbir ilgilerinin olmadığını bana söylemişti. Bir yıldır gözümüze uyku girmiyor. İşledikleri bir suçtan yargılansalar zorumuza gitmez. Masumiyetlerini kanıtlayıp sağ salim gelmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın da psikolojisi bozuldu ailece perişan olduk” şeklinde konuştu.
On iki yaşındaki Zeynel, 6 yaşındaki Gönül ve 5 yaşındaki Sezai babalarının tutuldukları yerden bırakılmasını istediklerini ifade ederken 5 yaşındaki Sezai babaları ile birilikte çekildikleri fotoğrafı elinden düşürmedi. Sıkı sıkı fotoğrafa sarılan ve fotoğrafta babam, abim diye tek tek sıralaması ise herkesi gözyaşına boğdu.
Suudi Arabistan’da APHA cezaevinde bulunan iki Türk’ten Sezai’nin annesi bir yıldır gözyaşlarının dinmediğini evladını özlediğini vurgulayarak “Tek bir şey istiyorum oğlumu. 22 yıl önce kocamı kaybettim. Oğlumu kaybetmek istemiyorum. Hepimiz perişan olduk. Çocuklarımızı bıraksınlar.”diyerek gözyaşlarına boğuldu.
 

Mehmet Alkaya’nın babası Zeynel Abidin Aklaya ise devletimiz büyüktür, “çocuklarımıza sahip çıksınlar çok zorumuza gitti. Çocuklarımız suçsuz yere ordalar. Milletvekillerimizden Orhan Karasay’a Ankara’ya gittim bir sonuç çıkmadı. Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’den devletimizden yardım istiyoruz” diye haykırdı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet